Tatil Yaparken Topluma Faydalı Oldular - Son Dakika
Yerel

Tatil Yaparken Topluma Faydalı Oldular

Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampına katılmak üzere dünyanın farklı kentlerinden Denizli'ye gelen üniversite öğrencileri bölgenin tarihi ve turistik yerlerini gezmenin yanı sıra okulların eksiklerini gidermek için yürütülen çalışmalara katkıda bulundu Çivril Kaymakamı Orhan Burhan: "Öğrenciler bir yandan okulların eksiklerini giderirken diğer yandan halkla kaynaşma imkanı buluyor" Güney Koreli Lee Uk: "Hem kamp yapıyoruz hem de bulunduğumuz yerlerde okulların eksiklerini gideriyoruz.

24.06.2014 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA DERMENCİOĞLU - Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampına katılmak üzere dünyanın farklı kentlerinden Denizli'ye gelen üniversite öğrencileri hem bölgenin tarihi ve turistik yerlerini görme imkanı buldu hem de okulların eksiklerini gidermek için yapılan faaliyetlere katıldı.

Kamp için yaptıkları müracaatın kabul edilmesinin ardından Denizli'ye gelen 6 ülkeden 9 üniversite öğrencisi, Çivril Kaymakamlığının yönlendirdiği 3 üniversite öğrencisiyle ilçeye gitti. Proje kapsamında önceden belirlenen okulları ziyaret eden öğrenciler, boya ve badana ile çevre düzenleme çalışmalarına katıldı, kamu yararına işlerde görev aldı.

İki hafta boyunca ücretsiz konaklama imkanından yararlanan gençler, Denizli'nin dünyaca ünlü Pamukkale ilçesi ile ören yerlerini gezme imkanı da buldu.

-"Tarlada kiraz toplayacaklar"

Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın farklı üniversitelerinden 9 öğrencinin, 3 Türk öğrenci ile tamamen gönüllülük esasına dayalı proje kapsamında bir araya geldiğini söyledi.

İlçede kamp yapan gençlerin ayrıca okulların ufak tefek tamir, bakım ve onarım işlerinde de görev aldığını anlatan Burhan, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz okulların boya badana gibi eksiklerini gidermenin yanında halkla kaynaşma imkanı buldu. Örneğin Gümüşsu kasabasında kiraz topladılar. Çeşitli köylerimizde vatandaşlarımızla bir araya geldiler. Bu vesile ile farklı kültürlerden gelen öğrencilerin Türk kültürünü yakından tanımalarını, gittikleri ülkelerde de Türkiye'yi daha güzel ve daha doğru anlatmalarını umut ediyoruz. Bu öğrencilerimizden sonra temmuz ayı içerisinde Bosna Hersek'ten bir öğrenci grubumuz daha gelecek."

-Öğrenciler memnun

Proje koordinatörü olan İngilizce öğretmeni Ergün Aksoy ise yaz tatilinin başlamasıyla ilçeye gelen gençlerin hem tatil imkanı bulduğunu hem de okulların eksiklerinin giderilmesi konusunda yürütülen çalışmalara destek verdiğini ifade etti.

Güney Kore'den gelen 22 yaşındaki Lee Uk, gönüllülük anlamında bir çalışmaya katılmak için Türkiye'ye geldiğini hatırlatarak, "Hem kamp yapıyoruz hem de bulunduğumuz yerlerde okulların eksiklerini gideriyoruz. Türkiye'de olduğum için çok mutluyum. Umarım birlikte güzel işler çıkarırız" dedi.

İspanya'dan katılan 23 yaşındaki Ramon Bellmas Sanz da Türk insanını daha yakından tanımak için projede görev aldığını bildirdi.

Fransa'dan gelen Lea Bernard ise "Bu tür kamplarda bulunmanın kültürel etkileşim için çok faydalı olduğunu düşündüğüm için kampa katıldım" dedi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tatil Yaparken Topluma Faydalı Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement