Tatilcilere 'Çeken Akıntı' Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Tatilcilere 'Çeken Akıntı' Uyarısı

Tatilcilere \'Çeken Akıntı\' Uyarısı

Bartın'da jandarma ekipleri, Karadeniz'de sık görülen ve ölümlere yol açan 'çeken akıntı'ya karşı tatilcileri broşür dağıtarak uyardı.

02.07.2015 17:05

Bartın'da jandarma ekipleri, Karadeniz'de sık görülen ve ölümlere yol açan 'çeken akıntı'ya karşı tatilcileri broşür dağıtarak uyardı.

Son 3 yılda 41 kişinin boğularak yaşamını yitirdiği Bartın'da jandarma ekipleri tatilcileri uyardı. İl Jandarma Alay Komutanlığı Trafik Timleri, ölümlerin en önemli nedeni olan ve Karadeniz'de sık görülen 'çeken akıntı' ile ilgili hazırlatılan broşürleri, tatil için kente gelen sürücülere dağıttı. Ekipler Amasra'ya giden sürücüleri Arıt Yol Kavşağı, İnkum'a giden sürücüleri de Gürgenpınarı mevkiinde durdurarak broşürleri verip çeken akıntıya karşı tatilcilere uyarılarda bulundu. Deniz dip yapısının 'yarık kum tepeciği' olduğu yerlerde görüldüğüne dikkat çekilen çeken akıntının nasıl oluştuğu, nerelerde görüldüğü ve nasıl anlaşılacağı, hızı, çeken akıntıya kapılma durumunda ne yapılması gerektiği, akıntıya kapılan birisinin nasıl kurtarılacağının anlatıldığı broşürden bin adet basıldığı ve yaz dönemi boyunca tatilcilere dağıtılacağı bildirildi. - Bartın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tatilcilere 'Çeken Akıntı' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement