Tatvan'daki Çatışmanın Ardından - Son Dakika
Yerel

Tatvan'daki Çatışmanın Ardından

Tatvan\'daki Çatışmanın Ardından

Bitlis’in Tatvan ilçesinde dün yaşanan çatışmada hayatını kaybeden 2 sivil vatandaş, dün gece yarısı köylerinde defnedildi.

23.06.2016 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Tatvan ilçesinde dün yaşanan çatışmada hayatını kaybeden 2 sivil vatandaş, dün gece yarısı köylerinde defnedildi.

Alınan bilgilere göre, PKK'lı teröristlerce dün sabah saatlerinde Tatvan ilçe girişindeki polis kontrol noktasına yapılan saldırı sonucunda çıkan çatışmada hayatını kaybeden sivil vatandaşlardan Siahmet Arslan (54) ve Muhittin Acar (50), Tatvan Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsi işlemlerinin ardından ikamet ettikleri köylerinde toprağa verildi. Dün gece yarısında gerçekleşen define yoğun katılım oldu. Siahmet Arslan ve Muhittin Acar ilçeye bağlı Çanakdüzü köyündeki cenazesinde yakınları gözyaşı döktü. Yaşanan vahşet nedeniyle PKK'ya bir kez daha lanet edildi.

"YARALILARIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR"

Öte yandan, dün yaşanan çatışmada ağır şekilde yaralanarak Tatvan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan diğer iki sivil vatandaşlardan Mehmet Yanardağ'ın (65) hayati tehlikesinin devam ettiği diğer yaralı Şener Vecel'in (42) ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

"YARALI PKK'LININ İZİ SÜRÜLÜYOR"

Ayrıca, dün yaşanan çatışmadan yaralı olarak kaçmayı başaran PKK'lı teröristin yakalanması içinde çalışmaların devam ettiği, çatışmada ölü olarak ele geçirilen 3 PKK'lının cenazesinin ise yapılan otopsi işlemlerinin ardından hasta morgundan nereye gönderildiği öğrenilemedi. PKK'lıların polise saldırdığı otomobil ise detaylı incelenmek üzere olay yerinden kaldırıldı. Polis, PKK'lıların eylemde kullandığı otomobilin, kime ait olduğu, nereden alındığı ve çalıntı olup olmadığı konusunda başlattığı geniş çaplı araştırmaya devam ediyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ:

Dün sabah saatlerinde sivil bir araçla ilçeye sızan PKK'lı bir grup terörist, Bitlis'in Tatvan ilçe girişindeki polis kontrol noktasına silahlı saldırıda bulunmuştu. Çıkan çatışmada 3 PKK'lı ölü olarak ele geçirilmiş ve bir PKK'lı da yaralı olarak olay yerinden kaçmıştı. Yaşanan çatışmada kontrol noktasındaki araçlarının içerisinde bulunan 3 sivil ve çatışma bölgesine yakınındaki bir apartman dairesinin balkonunda bulunan bir kadın, seken kurşunla ağır yaralanmıştı. Araçtaki sivil yaralılardan biri olay yerinde diğeri ise hastanede yaşamını yitirmişti. Yaşanan olay neticesinde 3 PKK'lı öldürülmüş, 2 sivil hayatını kaybetmiş ve 2 sivilde ağır yaralanmıştı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatvan'daki Çatışmanın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement