Tatvan Devlet Hastanesi Hizmete Başladı - Son Dakika
Güncel

Tatvan Devlet Hastanesi Hizmete Başladı

Bitlis ile Tatvan arasındaki Rahva bölgesinde yapılan ve hizmete açılan 400 yataklı Tatvan Devlet Hastanesi hizmete başladı.

25.05.2016 14:27

Bitlis ile Tatvan arasındaki Rahva bölgesinde yapılan ve hizmete açılan 400 yataklı Tatvan Devlet Hastanesi hizmete başladı.

Hizmete açılan hastanede, ilk gün bin 964, ikinci gün ise bin 640 hasta girişi yapıldığı belirtildi. Bugüne kadar 12 ameliyat gerçekleştirilen hastanede 6'sı sezaryen olmak üzere 15 doğum gerçekleşti.

Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Yaşar Akay, hiçbir aksaklık yaşamadan sağlık hizmeti vermeye başladıklarını kaydetti.

İlk günden itibaren ameliyatların yapıldığını belirten Akay, "400 yataklı yeni hastanemizde ameliyatlar yapıldı ve doğumlar başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. İlk ameliyatı genel cerrahi uzmanı Abdül Rıdvan Kulu gerçekleştirdi. Ardından diğer ameliyatlar yapıldı" dedi.

İlk gün bin 964, ikinci gün bin 640 hasta girişi yapıldığını dile getiren Akay, "Şu ana kadar 12 ameliyat gerçekleştirildi, 6'sı sezaryen olmak üzere 15 doğum oldu. Şu an 184 hastamız servislerde yatıyor. Bundan sonra bütün işlemlerimizi burada devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Yani hizmet binasında ilk ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Abdül Rıdvan Kulu ise yeni binada ilk ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirterek "Ameliyat sonrası hastamızı servise aldık. Genel durumu şu an çok iyi, yarın taburcu etmeyi düşünüyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tatvan Devlet Hastanesi Hizmete Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement