Tatvan Eso Öncülüğünde Girişimcilik Kursu - Son Dakika
Yerel

Tatvan Eso Öncülüğünde Girişimcilik Kursu

Tatvan Eso Öncülüğünde Girişimcilik Kursu

Bitlis’in Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO), Bitlis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve KOSGEB Van Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün işbirliği çerçevesinde açılacak olan “Girişimcilik Eğitimi Kursu” için mülakat yapıldı.

11.08.2014 09:34

Bitlis'in Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO), Bitlis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve KOSGEB Van Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün işbirliği çerçevesinde açılacak olan "Girişimcilik Eğitimi Kursu" için mülakat yapıldı.

Girişimcilik kursuna alınacak olan 100 kursiyerin belirlenmesi için yapılan mülakata 400 kişi başvurdu. Bitlis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Bitlis Eren Üniversitesi ve KOSGEP işbirliği ile oluşturulan heyet tarafından bu kişiler arasından kursa alınacak olan 100 kişi yapılan mülakat sonucunda belirlendi. Tatvan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde yapılan mülakat sonucu belirlenen 100 kişiye "Girişimcilik Eğitimi Kursu" verilecek. Kursiyerler alacakları sertifika ile 30 bin TL hibe, 70 bin TL'de 2 yıl sonra geri ödemeli sıfır faiz ile hayalini kurdukları işyerini açabilecekler.

Girişimcilik Eğitimi Kursu için yoğun bir taleple karşılaştıklarını belirten Tatvan ESO Başkanı Emrullah Tekin, "Öncelikle bize mülakatları yapmak için kapılarını açan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kalender'e teşekkür ederim. Girişimcilik Eğitimi Kursu için Bitlis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve KOSGEB Van Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile ortak yürüttüğümüz ve 100 kişinin faydalanacağı kurs için 400 başvuru aldık. Bu 400 kişi içerisinden yaptığımız mülakatlarla 100 kursiyer kursa başlayacak" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tatvan Eso Öncülüğünde Girişimcilik Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement