Tavşanlı 'İdam' İstiyor - Son Dakika
Yerel

Tavşanlı 'İdam' İstiyor

Tavşanlı \'İdam\' İstiyor

Son yıllarda arttan kadın cinayetlerine Mersin’de yaşanan vahşet’te eklenince tüm Türkiye’den olduğu gibi Tavşanlı’dan da tepkiler yükseliyor.

18.02.2015 12:10

Son yıllarda arttan kadın cinayetlerine Mersin'de yaşanan vahşet'te eklenince tüm Türkiye'den olduğu gibi Tavşanlı'dan da tepkiler yükseliyor. Esnaf vitrinine pankart asarken, vatandaşlar da, "İdam Cezası geri gelsin. Başbakan'dan referandum kararı bekliyoruz" dediler.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice öldürülen Özgecan Aslan cinayetine tepkiler sürüyor. Tavşanlı esnaflarından Ekiz Et Ürünleri her bir şubesine pankart asarak "Kadına Yönelik Şiddeti" kınayan bir tavır sergiledi. Tavşanlı esnafının toplumsal olaylar karşısında her geçen gün bilinçlendiğine dikkat çeken vatandaşlar firma sahiplerini ve yöneticilerini kutladı. Ekiz Et Ürünlerinin şubelerinde asılan pankartta "Kadına Şiddete Hayır. Oğullarımıza kadını dövmeyi değil, sevmeyi öğretelim" ifadesine yer verildi. Bu afişleri gören vatandaşlarda, "Özgecan Aslan cinayeti toplumuzu rahatsız etmeye yetti. Aslında bu bir patlama noktası oldu. Son yıllarda haber bültenlerinde sürekli kadın cinayetleri izliyoruz, okuyoruz. Artık yeter deme vakti geldi. Esnafımızın da bu tür olaylara tepki gösterdiğini görmek bizleri mutlu ediyor. Kadına yönelik şiddet konusunda kurulan TBMM komisyonunda Kütahya Milletvekilimiz Vural Kavuncu'nun da görev yaptığını yerel gazetelerimizden öğrendik. Başbakan'da eşiyle birlikte seferberlik başlatacaklarını söyledi. Siyasilerimizden gerekli tüm adımların atılmasını, bu olayların bitmesini bekliyoruz. Daha doğrusu caydırıcı cezalar istiyoruz" dedi.

Haber Tavşanlı Gazetesi muhabirine konuşan Tavşanlılılar idam cezası konusunda ki görüşlerini de açıkladı. Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi hiçbir zaman bünyesine almayacağını düşünen vatandaşlar, her türlü konuda ülkenin kendi kararını alması gerektiğini savunuyor. Röportaj yaptığımız kişilerin ortak görüşü idam cezasının tekrar getirilmesi noktasında birleşiyor. Bu konunun hassas bir çalışma gerektiğini ifade eden Tavşanlılılar " AB bizi bünyesine asla almayacaktır. Ülkemizin coğrafi ve tarihi misyonu itibariyle batıdan daha farklı dinamikleri var. Hukukun zedelendiği bu dönemde kanunlar ve işleyiş tekrar gözden geçirilmelidir. Sağlam bir hukuk düzenine ihtiyacımız var. Bu memlekette kime sorsanız Özgecan'ın katili idam edilsin der. Bazı siyasilerimiz, bakanlarımızda bunu söylüyor. O halde kritik kararları referandumla vatandaşa soruyorum diyen hükümetimiz, bu konuyu da referanduma götürsün ve bize sorsun. Avrupa'nın bizi yönlendirmesine ihtiyacımız yok. Caniler için idam geri gelmeli" ifadelerini kullandı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tavşanlı 'İdam' İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement