Tavşanlılı Hacı Adaylarına Müjdeli Haber - Son Dakika
Yerel

Tavşanlılı Hacı Adaylarına Müjdeli Haber

Tavşanlılı Hacı Adaylarına Müjdeli Haber

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl yeni kayıt almama kararı verdi.

18.02.2015 12:01

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl yeni kayıt almama kararı verdi. Tavşanlı'da 2007 yılından buyana her yıl kayıt yaptıran Hacı Adayları kuraya girmeden Kutsal Toprakların yolunu tutacak. Bu gelişme Tavşanlı'da uzun yıllar Hac farizasını yerine getirmek için bekleyen vatandaşları mutlu etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl kutsal topraklara gitmeyi bekleyen vatandaşlara müjdeli bir haber verdi. Yıllardır kuranın kendisine çıkmasını bekleyenler bu yıl daha şanslı olacak. Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl yeni kayıt almayacak.

Müftülükten yapılan açıklamada Kabe ve çevresindeki genişletme çalışmaları bitmediği ve sırada bekleyenlerin çokluğu nedeniyle 2015 yılında yeni hac müracaatı alınmayacağı, 2007'de kayıtlı olan ve 2014 yılına kadar da kesintisiz kayıt yenileten hacı adaylarına da kesin kayıt hakkı verileceğini söyledi.

Suudi Arabistan makamlarınca Kabe ve çevresindeki genişletme çalışmaları bitmediği için 2013 ve 2014'te uygulamaya konulan yüzde 20 kontenjan indiriminin 2015 yılında da devam edeceğini ifade eden yetkililer "Kabe ve çevresinde yapımı süren genişletme çalışmaları nedeniyle 2015 yılında yeni hac müracaatı alınmayacak. Bu kapsamda, 2007'de kayıtlı olan ve 2014 yılına kadar da kesintisiz kayıt yenileten hacı adaylarına 2014 yılı kura sıra numarasına göre kesin kayıt hakkı verilecek" dedi

Hacca gitmek üzere sırada bekleyen hacı adaylarının kayıtları, 2015 yılı için Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yenilenecek. Hacı adaylarının, kayıt ili değişiklikleriyle konaklama türü tercihi ve adres güncellemeleri için 20 Şubat tarihine kadar İlçe Müftülüğüne gitmesi gerekiyor. Diğer taraftan Hac kesin kayıtlarının ise 16- 27 Mart tarihlerinde yapılacağı bildirildi.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tavşanlılı Hacı Adaylarına Müjdeli Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement