Tayland'da Geçici Hükümet Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Tayland'da Geçici Hükümet Çalışmaları

Tayland\'da Geçici Hükümet Çalışmaları

Taylandlı askeri darbe lideri Prayut Çan oça eylül ayında geçiş hükümetinin kurulabileceğini bildirdi.

12.07.2014 14:45

Tayland'da askeri darbe yapan cuntanın lideri Prayut Çan-oça'nın eylül ayında geçiş hükümetinin kurulabileceğini söylediği bildirildi.

Yerel medyaya yansıyan haberlere göre, Çan-oça, televizyondaki haftalık ulusa sesleniş programında gerçek demokrasiye hazır olmak için reformların bir yıldan fazla zaman alacağını belirterek, "Taylandlı erkek ve kız kardeşlerime sesleniyorum. Bize ülkeyi düzeltmek için zaman verin. Her biri sabırla halledilmesi gereken bir çok sorun var" dedi.

9 Haziran'da Endonezya'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini örnek gösteren Çan-oça, henüz net bir sonuç alınamamasına rağmen, Endonezyalıların "oyunun kurallarına saygı duyduğu"nu kaydetti.

Konuşmasında Tayland halkına uzlaşma çağrısında da bulunan Çan-oça, yolsuzluk, rüşvet ve adam kayırma gerekçeleriyle kamu görevlileri arasında yapılan değişiklikleri savundu, göçmen işçiler sorununun da çözüleceğini söyledi.

Çan-oça, Haziran ayı sonunda yaptığı açıklamada, ülkede genel seçimlerin tam bir demokrasi ortamında 2015'in ekim ayında yapılacağını söylemişti.

Tayland'da 7 ay süren siyasi tıkanıklığın ve 28 kişinin öldüğü protesto gösterilerinin üzerine ordu 22 Mayıs'ta yönetime el koymuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tayland'da Geçici Hükümet Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement