TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Toplantısı - Son Dakika
Politika

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Toplantısı

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Toplantısı

BDP'li Yıldız: "Anayasa çalışmaları için 'bitti' diyemeyiz ama uzun zamandır görünen o. 4 aydır tek bir adım atmayan AK Parti'dir. Herhalde o zamandan kafalarında bitirmişlerdi"

18.11.2013 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Batman Milletvekili, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi Bengi Yıldız,  "Anayasa çalışmaları için 'bitti' diyemeyiz ama uzun zamandır görünen o. 4 aydır tek bir adım atmayan AK Parti'dir. Herhalde o zamandan kafalarında bitirmişlerdi" diye konuştu.

Yıldız, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bugün Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplantısında, 10-15 saat sürecin nasıl hızlandırabiliriz tartışmasının ardından, son beş dakikada, süreci bitiren bir yaklaşımın ortaya konulduğu söyledi.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarının kamuya açık şekilde yürütülmesini istediklerini ifade eden Yıldız, "Kamuoyundan gelen baskıyla belki süreç kendini tazeler diye önerilerle geldik" dedi.

Meclis Başkanı'nın bugüne kadar ki çalışmaların bir karnesini çıkararak parti genel merkezlerine gönderme kararı aldığını aktaran Yıldız, şunları söyledi:

"Komisyonun ne zaman toplanacağını sorduğumuzda, genel merkezlerden yanıt gelene kadar komisyona başkanlık yapmayacağını söyledi. Peki bir partiden olumsuz yanıt gelirse ne olacak? Bu, herhangi bir partiye rahatlık sağlar. Bizim çalışma usullerimize göre komisyonun dağılması için bir partinin 'ben çekiliyorum' demesi veya üç toplantıya gelmemesi gerekir. Sayın Meclis Başkanı ne yazık ki iktidar partisine manevra yapma şansını doğurdu. Meclis Başkanı'nın tavrı, zımni olarak komisyonu 'ben bitirdim' demesi gibi bir durum. Kaldı ki Meclis Başkanı'nın böyle bir yetkisi de yoktur."

"Halka hesap vermeyen, kapalı kapılar ardında bir anayasayı kotarmaya çalışan bir yaklaşım ile karşı karşıyayız" ifadesini kullanan Yıldız, kimin anayasa yapmak istemediğini toplumun bilmediğini savundu.

Herkesin bu süreci bitirenlerden, tıkayanlardan hesap sorması gerektiğini belirten Yıldız, "Meclis Başkanı ve AK Parti umarım bir daha bu kararlarını gözden geçirirler ve bu süreci şeffaf şekilde yürütürler" diye konuştu.

AK Parti'nin "anayasayı yapamamanın sorumlusu muhalefettir" diyerek seçim meydanlarında bunu kullanmak istediğini öne süren Yıldız, "Yarın saat 3'te kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

Yıldız, "Anayasa çalışmaları için 'bitti' diyemeyiz ama görünen o. Uzun zamandır da görünen o. 4 aydır tek bir adım atılmadı madde düzeyinde ve bu sürede adım atmayan AK Parti'dir. Herhalde o zamandan kafalarında bitirmişlerdi. Toplantılar verimli çalışma değil 'nasıl bitiririz' toplantısıymış" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement