TBMM Başkanı Çiçek, Kıbrıs Barış Harekatını Kutladı - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Çiçek, Kıbrıs Barış Harekatını Kutladı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kıbrıs adasına asayiş, güven, barış ve özgürlük getiren Barış Harekatı'nın 40. yılını kutladı.

20.07.2014 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kıbrıs adasına asayiş, güven, barış ve özgürlük getiren Barış Harekatı'nın 40. yılını kutladı.

Çiçek, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, Barış Harekatı ile Kıbrıs adasında Türkler'in katledilmesinin önlendiğini, adada iki halkın barış ve özgürlük içinde yaşayabilecekleri bir güven ortamı yaratıldığını anımsattı. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın sadece KKTC'nin değil, Türkiye'nin de gurur, onur ve sevinç duyduğu bir bayram olduğunu belirten Çiçek, "Kıbrıs adasına asayiş, güven, barış ve özgürlük getiren Barış Harekatı'nın 40. yılını kutluyorum" dedi.

Cemil Çiçek, şunları kaydetti:

"Kıbrıs adasında, halen iki halk ve iki devlet bulunmaktadır. Aralarındaki ihtilafın çözümlenmesi ve kalıcı barışın kurumsallaşması için yürütülen karşılıklı görüşmelerin olumlu bir sonuca ulaşması en büyük temennimizdir. Bu konuda gösterilen çabaları bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Bu vesileyle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı bir kez daha kutluyor, Kıbrıs Türk halkına sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam temenni ediyorum. Türk milletinin Kıbrıs'taki haklarını koruyan tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Çiçek, Kıbrıs Barış Harekatını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement