TBMM Başkanı Kahraman KKTC'de - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Kahraman KKTC'de

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kıbrıs'ta huzur ve barışın olmasını istediklerini belirterek, "Türkiye olarak, TBMM olarak üzerimize düşen her türlü gayreti, beklentiyi, desteği vermeye hazırız. Bugüne kadar verdik, yine vermeye devam edeceğiz" dedi.

09.12.2015 15:51

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kıbrıs'ta huzur ve barışın olmasını istediklerini belirterek, "Türkiye olarak, TBMM olarak üzerimize düşen her türlü gayreti, beklentiyi, desteği vermeye hazırız. Bugüne kadar verdik, yine vermeye devam edeceğiz" dedi.

Kahraman, KKTC ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi. Görüşmede, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve ilgili yetkililer de hazır bulundu.

Burada konuşan İsmail Kahraman, meclis başkanı olarak ilk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  "Kıbrıs öteden beri bizim bir parçamız, bir bütünümüz olarak bildiğimiz, kabul ettiğimiz, aynı duyguları kabul ettiğimiz bir yerimizdir" dedi.

Yarım asrı aşkın devam eden Kıbrıs sorununun iyi şekilde sonuçlanmasını beklediklerini söyleyen Kahraman, Türk toplumunun bahtiyarlığı, esenliği, aydınlığı için Kıbrıs sorununda hayırlı neticeler umduklarını dile getirdi.

Kahraman, Kıbrıs'ta huzur ve barışın olmasını istediklerini belirterek, "Türkiye olarak, TBMM olarak üzerimize düşen her türlü gayreti, desteği vermeye hazırız. Bugüne kadar verdik, yine vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Kıbrıs'ın bir barış adası olmasını istiyoruz"

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'nin AB ile de yeni bir döneme girdiğini söyledi.

Demokrasi ve çoğulculuğun istikrarın olmazsa olmazı olduğunu düşündüğünü kaydeden Akıncı, huzurun, istikrarın, barışın olmadığı yerlerde neler olduğunu hep birlikte gözlemlediklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs'ta Türkiye'nin desteğiyle başlattıkları yeni müzakere sürecinin olumlu bir sonuca ulaştırma gayreti içerisinde olduklarını belirterek, Kıbrıs'ın bir barış adası olması temennisinde bulundu.

Türkiye'nin KKTC ile kuracağı yakın ilişkinin önemine işaret eden Akıncı, bu ilişkilerin daha iyi bir şekilde gelişmesini istediklerini ifade etti.

Kıbrıs'ta geçmiş acıların bir daha yaşanmaması için hem Kıbrıs Türk hem de Rum toplumunun çıkarması gereken dersler olduğunu söyleyen Akıncı, gelecekte olası bir anlaşmada KKTC'nin idari, ekonomik, demokratik ve sosyal anlamda güçlü olmasının önem taşıdığını, müzakerelerde kendilerini en güçlü kılacak şeyin bu olduğunu sözlerine ekledi.

Kahraman, daha sonra Meclis Başkanı Sibel Siber ile görüşecek. Siber'in onuruna vereceği yemeğe katılacak Kahraman, Başbakan Ömer Kalyoncu ile de bir araya gelecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Kahraman KKTC'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement