TBMM Başkanı Yılmaz ve Kültür ve Turizm Bakanı Topçu'dan Ankara'daki Saldırıyla İlgili Açıklama - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Yılmaz ve Kültür ve Turizm Bakanı Topçu'dan Ankara'daki Saldırıyla İlgili Açıklama

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz ve Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Ankara’da gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

10.10.2015 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz ve Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Ankara'da gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Şunu söyledik, terör zarar verebilir, terörün zarar verme potansiyeli var ama terörün kazanma şansı hiç yok. Hiç bir zamanda olmayacaktır. Peki kazanamayacağı bir davayı bildiği halde niçin teröre devam eder çünkü iradesi kendinde değildir. Dışarıdan güdümlüler de ondan. İstiyorlar ki bu milletin birliğine, beraberliğine zarar versinler. İstiyorlar ki bu milletin medeniyet yürüyüşünü aksatabilsinler. İnşallah bu millet bir ve beraber oldukça kardeş oldukça. Bu kervan yoluna devam edecek. Sadece bu coğrafyanın değil bütün mazlum milletlerinde umudu olmaya devam edecektir" dedi.

"ALÇAKÇA, KAHPECE, KALLEŞCE BİR SALDIRI"

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ise, kütüphanenin açılışından sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada bunun Kürt, Türkmen savaşı olmadığını ifade ederek, "Alçakça, kahpece, kalleşçe bir saldırı. Bugüne kadar benzerlerini ne yazık ki yaşadık. İşte terör ve terörizm ne yazık ki böyle bir şey masumiyet dinlemez. Bu saldırıyla da görüyoruz ki bu bir Kürt-Türkmen savaşı değildir. Bunun için her zamankinden fazla birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Teröre ve terörizme karşı, bölücü teröre karşı Kürt, Türkmen dedelerimiz Çanakkale'ne neyi yaptıysa bir ve beraber onu yapacağız. Zaten bu alçakça saldırılarda göstermektedir ki yılanı beli kırılmış, kafası ayrı kuyruğu ayrı hareket ediyor. İnşallah dostta düşmanda görecek, bizimle uğraşanlarda görecek ki bu millet bundan evvelki tuzaklardan kurtulduğu gibi bundan da kurtulacak. Çünkü bu milletin, dünyaya barışı, huzuru ve refahı getirmek gibi ilahi bir kaderi var. Zaman zaman bunlar çeşitli tuzaklarla, ihanet şebekeleriyle kesintiye uğrayabilir. Ama bu onları sevindirmesin, bu ilahi kaderin bitmesi tükenmesi ancak o ilahi kaderi yazanın elindedir. Dünyaya barışı, huzuru, refahı getirmek bize nasip olacak" diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Yılmaz ve Kültür ve Turizm Bakanı Topçu'dan Ankara'daki Saldırıyla İlgili Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement