TBMM'deki Güvenlik Toplantısı - Son Dakika
Politika

TBMM'deki Güvenlik Toplantısı

TBMM\'deki Güvenlik Toplantısı

BDP'li Kaplan : "Salı günleri yapılan grup toplantılarını disipline etmekten başlayacağız. Her parti grubu, gelen konuklarının listesini, belli disiplin içinde tutarak, istenmeyen hadiseler önlenebilir" "Bir taslak çıkarılacak, bunlar gruplara iletilecek.

10.04.2014 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis'teki güvenlik önlemlerinin ele alındığı toplantıya katılan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan,  "Salı günleri yapılan grup toplantılarını disipline etmekten başlayacağız. Her parti grubu, gelen konuklarının listesini, belli disiplin içinde tutarak, istenmeyen hadiseler önlenebilir" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında, idare amirleri ve grup başkanvekillerinin katılımıyla yapılan, Meclis'teki güvenlik önlemlerinin görüşüldüğü toplantı sona erdi.

BDP Grubu adına toplantıya katılan Kaplan, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Son saldırı olayı, yeni halkla ilişkiler binası, salı günleri yapılan grup toplantıları gibi konuları görüştüklerini belirten Kaplan, bu konular çerçevesinde bir taslak çıkarılacağını, bunların gruplara iletileceğini belirtti. Kaplan, son olarak da grupların görüşlerini açıklayacağını ifade etti.

Kaplan, Meclis'in güvenlik sorununun bir sistem sorunu olduğunu vurgulayarak, "Kurallar konulur, gereği yapılır. Kulislerin durumunu görüyorsunuz, basın, milletvekilleri rahat çalışamıyor. Sanıyorum salı toplantılarını, en başta dizayn edeceğiz, sisteme bağlayacağız, ilk adımımız bu olacak. Umarım bu konuda güvenlik sorununu aşmış olacağız" dedi.

BDP konuklarının, hiçbir partiye, partiliye karşı olumsuz davranışı olmadığını dile getiren Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakan gelirken, ana giriş binasında karşılama, tezahürat, kırmızı kurdela çekiliyor, güvenlik, korumalar geçiyor. Ama diğer parti liderleri için böyle bir önlem yok. Kimin kim olduğu belli değil. Dünyanın hiçbir meclisinde böylesine açık, herkesin girebildiği - salı günü son rakam 15 bin kişi gelmiş- denetimsiz bir meclis durumu yok. Mutlaka bunun önlemi alınmalıdır. Bu taslaktan sonra grubumuzla değerlendireceğiz, pazartesi günü de BDP olarak tavrımızı net olarak ortaya koyacağız."

-"Grup yönetmeliklerine uyulmuyor"

Kaplan, güvenlik adı altında Meclis'i asla halka kapattırmayacaklarını kaydetti. Kaplan, kimsenin, kendilerinden yasaklayıcı bir yaklaşım beklememesini istedi.

Konuya salı günleri yapılan toplantıları disipline etmekten başlayacaklarını bildiren Kaplan, "En azından her parti grubu, gelen konuklarının listesini, belli disiplin içinde tutarak, istenmeyen hadiselerin önlenmesi sağlanmış olabilir" diye konuştu.

Salı günleri yapılan grup toplantılarının tribünlere çevrildiğini kaydeden Kaplan, bu toplantıların formatından rahatsızlıklarını dile getirdi. Kaplan, bir kişinin çıkıp, tribünde, amigo gibi Meclis'te slogan attırdığını belirtti.

Meclis'in miting yeri olmadığını dile getiren Kaplan, Meclis grup yönetmeliklerine uyulmadığını ifade etti.

Grup toplantılarının farklı günlerde olup olmayacağına yönelik soru üzerine Kaplan, bunun olabileceğini, iki partinin bir gün, diğer iki partinin başka gün yapabileceğini söyledi.

Kaplan, iktidara her şeyin kolay olduğunu, konuşmalarının bütün televizyonlarda canlı yayından verildiğini ifade ederek, "İktidarın koruması var, koruma altında olunca saldırı da olmuyor. 15 bin insan geliyor, herkes geliyor, kamyonlar, araçlar, insanlar giriyor, bütün dünya meclislerini gezdik ama hiçbir yerde bu kadar başı boşluk yok. Onun için daha vahim olaylar olmadan önlem almayı düşünüyoruz" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM'deki Güvenlik Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement