TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

CHP'li Tanrıkulu'nun, çözüm süreciyle ilgili "Toplumsal Mutabakat Komisyonu ile Ortak Akıl Heyeti Kurulması Hakkında Kanun Teklifi"nin doğrudan gündeme alınması reddedildi.

02.12.2014 18:49

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, çözüm süreciyle ilgili "Toplumsal Mutabakat Komisyonu ile Ortak Akıl Heyeti Kurulması Hakkında Kanun Teklifi"nin doğrudan gündeme alınması reddedildi.

Tanrıkulu, kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması için önerge verdi.

Önerge üzerinde konuşan Tanrıkulu, barışın toplumsallaştırılması ve kalıcı olması için çözüm süreciyle eşzamanlı olarak Meclis'te de bir süreç başlatılması gerektiğini söyledi.

Çözüm sürecinin Meclis odaklı yürümesinin ve Meclis'in atayacağı Ortak Akıl Heyeti tarafından işletilmesinin elzem olduğunu ifade eden Tanrıkulu, "Kamuoyu araştırmalarında sürece yüzde 60 destek olduğu söyleniyor. Yüzde 60 ile barış olmaz. Süreç, AKP elinde rehin tutulmamalı. Süreç algı yönetimiyle yürümez" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de İngiltere, Güney Afrika ve diğer yerlerde benzer sorunların çözümüne iktidar ve muhalefetin ortak hareket etmesiyle ulaşıldığını belirtti.

AK Parti'nin çözüm zeminini elinden kaçırdığını savunan Gök, "Süreç şeffaf yürütülmedi. Pek çok bakanın, milletvekillerinin bilmediği, yol haritasının ne olduğu konusunda kimsenin bilgi sahibi olmadığı durumla karşı karşıyayız. Böyle bir durum söz konusu olamaz. Meclis'te büyük uzlaşma sağlanmalı. Meclis'in denetiminde ve şeffaflığında bu sorun çözülebilir" dedi.

Bu arada Milli Savunma Komisyonu üyeliğine AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, İçişleri Komisyonu üyeliğine AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal seçildi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement