TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulu Toplandı - Son Dakika
Politika

TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulu Toplandı

TBMM'ye giriş yasağı bulunan 311 kişinin yasağı kaldırıldı; 63 kişiye giriş yasağı kondu Partilerin salı günü yapılan grup toplantılarına gelen ziyaretçiler, sabah erken saatten itibaren Meclis'e alınacak

19.06.2013 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meltem Yılmaz - TBMM'ye giriş yasağı bulunan 311 kişinin yasağı kaldırıldı; 63 kişiye giriş yasağı kondu.

TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulu, Meclis İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu başkanlığında yapıldı. TBMM Genel Sekreteri  İrfan Neziroğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Çiftçi, Koruma Daire Başkanı Mustafa Şentürk, Destek Hizmetleri Başkanı Fahrettin Böke'nin de katıldığı toplantıda, bir dizi karar alındı.

Alınan bilgiye göre, toplantıda, Güvenlik Yönetmeliği'nin 8. maddesine göre TBMM yerleşkesine giriş yasağı bulunan kişilerin durumu ele alındı. 63 kişinin, Meclis'e girmesi yasaklandı; daha önce 311 kişiye konulan giriş yasağı ise kaldırıldı. Toplantıda, ihtiyaten giriş yasağı önerisi de reddedildi.

Partilerin grup günleri yaşanan ziyaretçi yoğunluğu da toplantının diğer bir gündem maddesini oluşturdu. Grupların olduğu salı günleri ziyaretçi girişleri, erken saate çekilerek, saat 09.30'a alındı.

TBMM Genel Kurul çalışmaları bittikten 1 saat sonra 1 No'lu kapı dışında bütün kapıların kapatılması kararlaştırıldı.

Toplantıda, TBMM İnternet Araştırma Komisyonu'nun, yapımı tamamlanmak üzere olan Halkla İlişkiler Binası'nın güvenliğine ilişkin daha önce yaptığı öneriler de değerlendirildi.

Toplantıya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan TBMM İdare Amiri Salim Uslu, " X-Ray tabanlı araç arama sistemine karşı çıkılmıştı, bu makul dedik. Başka bir yöntem bulmak lazım. Belki doğrudan araç tanıma sistemi olabilir. Her milletvekili için bir araç kartı verilmesin dediler. Biz bir araç kartı daha doğru olur dedik. Milletvekili araçlarının yerlerinin daha önceden belli olmamasını önerdiler. Bunu da makul bulduk, milletvekili araçlarının yerleri önceden belli olmayacak" dedi.

-"Mahalleyi toplayıp..."

Uslu, TBMM Bahçe Lokantası'nı kullananların sayısının artması ve milletvekillerinin burada yer bulamaması nedeniyle buraya ilişkin bir düzenleme yapılmasının da benimsendiğini belirtti. Uslu, lokantanın bir Meclis lokantası olmaktan çok özel bir lokanta gibi kullanılmasıyla ilgili ortaya çıkan sorunları konuştuklarını belirterek, bu konuda bir çalışma yapacaklarını belirtti. Uslu, "20 kişinin gelip, 'yemek yiyeceğiz' demesi yerine, kimin davetlisi olarak geldiklerine dair bir randevu alınması, sisteme bağlanması gerekiyor. Personelle ilgili bir sorun yok ama personel de olsa mahalleyi toplayıp, 'çocuğun yaş gününü orada kutlayayım, dışarda pastanede kutlayana kadar Meclis'te kutlayayım'  demek doğru değil. O zaman maksadını aşıyor. Gidip kullanacak ama bir sınır gelecek. Bizi zora sokan, buranın toplu kullanılmaya kalkılması. Bunların giriş çıkışlarıyla ilgili de güvenlik sorunu oluyor" diye konuştu. -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement