Tdv'den Bosna Hersek'e 420 Kurban - Son Dakika
Güncel

Tdv'den Bosna Hersek'e 420 Kurban

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle gerçekleşen vekalet yoluyla kurban organizasyonu kapsamında bağışlanan kurban hisselerinin 420'si Bosna Hersek'te kesildi.

24.09.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle gerçekleşen vekalet yoluyla kurban organizasyonu kapsamında bağışlanan kurban hisselerinin 420'si Bosna Hersek'te kesildi.

Başkent Saraybosna'daki bir kesimhane yapılan kesim işleminin ardından paketlenen kurbanlar, savaştan olumsuz etkilenen bölgelerde yaşayan ihtiyaç sahipleri, yetimhane ve huzurevlerine dağıtılacak.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TDV ve Türk Kızılayı ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca geçen yıl Bosna Hersekli 20 bin aileye kurban eti dağıtıldığını söyledi.

Erginay, bu yıl da Türkiye'den çok sayıda kurum ve kuruluş tarafından benzer bir hizmetin gerçekleştirileceğini belirtti.

Herkesin Kurban Bayramı'nı kutlayan Erginay, Saraybosna Büyükelçiliğinde yarın düzenlenecek programla geçmişte olduğu gibi aile ortamında bayramı kutlayacaklarını ifade etti.

TDV Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin de bu yıl kesilen kurbanlardan yaklaşık 15 ila 20 bin kişinin yararlanacağını dile getirerek, et dağıtımının Saraybosna'nın yanı sıra Travnik ve Zenitsa şehirlerinde de gerçekleşeceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement