Ted'liler Ödül Töreninde Buluştu - Son Dakika
Güncel

Ted'liler Ödül Töreninde Buluştu

Ted\'liler Ödül Töreninde Buluştu

TED'in küçük yazarları, öykü yarışmasında hünerlerini sergiledi.

31.05.2013 15:17

TED'in küçük yazarları, öykü yarışmasında hünerlerini sergiledi. Ödüle layık görülen eserlerin sahibi öğrenciler düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu.

Türk Eğitim Derneği (TED) okulları öğrencileri arasında düzenlenen 'Farklılıkların Rengi' konulu öykü yarışmasında ödül kazanan öğrenciler ödüllerini TED Üniversitesi'nde düzenlenen bir törenle aldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. TED İletişim Komitesi üyesi Arzu Balkan, yaptığı konuşmada, ilk öykü yarışmasını TED Karabük Lisesi'nde gerçekleştirdiklerini söyleyerek, yoğun ilgiyi gördüklerinde TED'in tüm okulları ve Adana Bekir Sapmaz yurdundaki öğrencileri kapsayan şekilde öykü yarışmasını genişlettiklerini belirtti. Balkan, öykülerin hepsinin birbirinden güzel ve özgün olduklarını kaydederek, öğrencilerin yazdığı öyküleri dili, kurgusu, yarattığı atmosfere göre değerlendirdiklerini ifade etti. Balkan, "İletişim Komitesi olarak gençleri yazmaya özendirmek ve geleceğin yazarlarının yetişmesini olanak vermek için organize ettiğimiz bu yarışmayla gençlerin Türkçeyi düzgün kullanarak, yaratıcı fikirlerini, duygularını, düşüncelerini özgün bir şekilde ifade edebildiklerini, kağıda dökebildiklerini gördük" dedi.

Balkan, bütün öyküleri geliri burs fonuna devredilmek üzere bir kitapta toplayacaklarını açıkladı.

Yarışmada TED Kayseri Koleji öğrencisi Ahmet Berat Bayar birincilik ödülünü aldı. Bayar, Türkiye'de çok farklı kültürlerden insanın yaşadığını belirterek, "Önemli olan birlikte yaşayabilmek için kafaları değiştirmek ve tek çatı altında toplayabilmek diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Yarışmada dereceye giren diğer öğrenciler duygu ve düşüncelerini belirten konuşmalar yaptı. Öğrenciler, farklılıkların insanları zenginleştirdiğinin altını çizdi.

Ödül alan öğrenciler şunlar:

"1. Ahmet Berat Bayar 'Çok kötü şeyler' 2. Afet Nur Selek 'Kavak ağacı', 3. Kaan Mıhçı 'Bahçelerden Davut geçti'

Mansiyon ödülleri: 1.Elif Kazak 'Her şeyini Ver İnsana', 2. İrem Şahin 'Sadece İnsanız' 3. Sema Akkurt 'Birlik Tanımı'

Jüri Özel Ödülü: Gizem Yılmaz 'Bir Nazi Askerinin Günlüğü'".

Ödül töreninin ardından öğrenciler yazar Atilla Şenkon ile sohbet toplantısı yaptılar. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ted'liler Ödül Töreninde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement