Tegv'li Çocuklardan 'Renkli Kalemler' Gazetesi - Son Dakika
Güncel

Tegv'li Çocuklardan 'Renkli Kalemler' Gazetesi

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile Yapı Kredi Bankası işbirliğinde 8 yıldır sürdürülen 'Okuyorum Oynuyorum' eğitim programının bu yılki projesi ile çocuklar, deneyimli gazetecilerle buluşup gazete çıkartacak.

16.04.2014 13:26

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile Yapı Kredi Bankası işbirliğinde 8 yıldır sürdürülen 'Okuyorum Oynuyorum' eğitim programının bu yılki projesi ile çocuklar, deneyimli gazetecilerle buluşup gazete çıkartacak. İstanbul, Samsun ve Van'da aynı anda yürütülen projeyle hazırlanan Renkli Kalemler Gazetesi Mayıs ayında çıkacak.

TEGV ile Yapı Kredi Bankası işbirliğinde 'Okuyorum Oynuyorum' eğitim programının bu yıl ki projesi ile 'Renkli Kalemler' gazetesi çıkarılacak. Toplam 8 haftalık hazırlık sürecini içeren proje ile Türkiye'nin farklı yerlerindeki TEGV Eğitim Parklarındaki ilköğretim çağındaki çocuklar medyanın ünlü isimlerinin koçluğunda gazete çıkartacak. Proje kapsamında çocuklara koçluk yapan gazeteciler Günseli Özen Ocakoğlu ve Nermin Bezmen, Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı'nda çocuklarla ikinci kez biraraya geldi.

Verilen eğitimlerle haber yazılırken hangi kurallara dikkat edilmesi gerektiği ve 5N1K gibi gazeteciliğin temel prensipleri konularında bilgilendirilen çocuklar, gazeteci koçlarına bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlattı. Bezmen ve Ocakoğlu'na merak ettikleri soruları soran TEGV'li çocuklar, fotoğraf çekimi ve kullanımı ile ilgili gazetecilerden ders alma fırsatı buldu. Aynı anda İstanbul, Samsun ve Van'da yürütülen proje ile hazırlanan Renkli Kalemler Gazetesi Mayıs ayında çıkacak. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tegv'li Çocuklardan 'Renkli Kalemler' Gazetesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement