Teı, Kara Şahinlere Güç Verecek - Son Dakika
Güncel

Teı, Kara Şahinlere Güç Verecek

Teı, Kara Şahinlere Güç Verecek

Eskişehir'deki TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş.'ye (TEI) Kara Şahin helikopterlerine güç veren 'T700-TEI-701D' motorunu üretecek.

09.06.2016 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'deki TUSAŞ Motor Sanayi A.Ş.'ye (TEI) Kara Şahin helikopterlerine güç veren 'T700-TEI-701D' motorunu üretecek. TEI, motorun parça ve modül imalatları, motor montaj, test, satış ve satış sonrası lojistik destek hizmetleri faaliyetlerinin tamamının gerçekleştirilmesinden de sorumlu olacak.

Konuyla ilgili TEI'den yapılan açıklamada 'Türk Genel Maksat Helikopteri Programı' kapsamında, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile ana yüklenici TUSAŞ, ana alt yüklenici Sikorsky Aircraft arasında sözleşmenin imzalanması ile programın yürürlüğe girdiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Projede lisanslı motor üreticisi olarak yer alan TEI, Kara Şahin helikopterlerine güç veren T700-TEI-701D motorunu üretecek olup, motorun parça ve modül imalatları, motor montaj, test, satış ve satış sonrası lojistik destek hizmetleri faaliyetlerinin tamamının gerçekleştirilmesinden sorumlu olacaktır. TEI projede 109 helikopter için yedekleri ile birlikte 236 adet motoru teslim edecektir."

'MOTORUN ÖMRÜ BOYUNCA İHTİYAÇ DUYULACAK PARÇALAR'

TEI Genel Müdürü Mahmut F. Akşit de projeye ilişkin olarak yazılı açıklamasında şu bilgileri verdi:

"Bir ilk olarak, motorun ömrü boyunca ihtiyaç duyulacak kritik parçaların yanı sıra; yanma odası gibi sıcak bölge parçaları TEI tarafından Türkiye'de üretilecek. Motorların montajı ve testleri de TEI'de gerçekleştirilecek. Satış sonrası destek kapsamında, Türk nihai kullanıcıların envanterinde bulunan T700 motor ailesinin Depo Seviyesi Bakımını yerli üretim parçaları ile yapma imkanına haiz olacağız. Türkiye dışında tanımlanmış geniş bir coğrafya için de T700 motor kullanıcılarına depo seviyesi bakım hizmeti verebileceğiz. Bu program ile rekabetçi bir fiyatla tüm paydaşlara optimal fayda sağlamayı hedeflemekteyiz."

Program kapsamında, 109 T70 Kara Şahin Helikopteri, 10 yıl süresince Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü olmak üzere 6 farklı kullanıcıya teslim edilecek.

- Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Teı, Kara Şahinlere Güç Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement