Tekirdağ'da 24 Farklı Yüzme Noktasında Denize Girilebilecek - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da 24 Farklı Yüzme Noktasında Denize Girilebilecek

Tekirdağ\'da 24 Farklı Yüzme Noktasında Denize Girilebilecek

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl İdareleri temsilcileri tarafından Tekirdağ’da 24 farklı yüzme alanı belirledi.

07.07.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl İdareleri temsilcileri tarafından Tekirdağ'da 24 farklı yüzme alanı belirledi. Belirlenen yüzme noktalarından Tekirdağ Halk Sağlığı ekipleri tarafından alınan 48 farklı numunelerin analiz sonuçlarına göre 24 yüzme noktasına onay verildi.

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü Şarköy, Değirmenaltı, Dereağzı, Kumbağ, Altınova olmak üzere Tekirdağ genelinde 24 farklı noktadan numune alarak analiz yaptı. Analiz sonuçlarına göre, Tekirdağ'da 24 yüzme noktasında vatandaşların rahatlıkla denize girebilecekleri belirtildi.

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Haci Bayram Zengin, analizlerin sezon boyunca yapılacağını belirterek, "Her sene müdürlüğümüzce oluşturulan komisyon, Vali Yardımcısı başkanlığında toplanarak Tekirdağ'daki yüzme alanlarını ilan ediyor. Bu yıl da sezon öncesi Mayıs ayında komisyon toplandı. Komisyon tarafından 24 tane yüzme alanı belirlendi. Kumbağ, Altınova, Değirmenaltı, Dereağzı noktalarından ve belirlenen diğer noktalardan numune alınarak analiz yapıldı. Yapılan analizlerin ardından Tekirdağ'da 24 farklı noktada rahatlıkla denize girilebilineceğini belirledik. Yüzme alanlarından alınan numuneler gayet iyi, sağlık açısından hiçbir sıkıntı yok" dedi.

Zengin, ayrıca belirlenen kriterlere göre Tekirdağ'da 22 yüzme noktasın A kalite, 2 yüzme noktasının da B kalite olduğunu ifade ederek, "Kategoriler ile yüzme alanlarının yüzmeye uygun olup olmadığını belirliyoruz. A seviyesi çok iyi çok temiz, B kategorisi girilebilir, C seviyesinde ise bazı tedbirler alınarak denize girilebilir durumdayken D seviyesinde ise kesinlikle girilmesi yasak ve tehlikelidir. D seviyesinde olan plajları zaten geçici olarak kapatıyoruz. Bugüne kadar yüzme alanlarından 3 defa numune aldık ve hepsi de çok iyi seviyede çıktı. Şu anda Tekirdağ'daki yüzme alanlarında herhangi bir olumsuzluk yok. Analizlerimiz 15 günde bir deniz sezonu bitene kadar devam edecek. Herhangi bir sorunla karşılaşınca vatandaşlarımız bilgilendirilecektir" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da 24 Farklı Yüzme Noktasında Denize Girilebilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement