Tekirdağ'da Açık Arttırma Usulüyle Güvercin Satışı - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da Açık Arttırma Usulüyle Güvercin Satışı

Tekirdağ\'da Açık Arttırma Usulüyle Güvercin Satışı

Hayrabolu ilçesinde, güvercin besleyicilerinin buluştuğu alım ve satım mezadında, 20 yıldır açık arttırma usulüyle güvercin satılıyor.

02.11.2016 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayrabolu ilçesinde, güvercin besleyicilerinin buluştuğu alım ve satım mezadında, 20 yıldır açık arttırma usulüyle güvercin satılıyor.

Hayrabolu Kuşçular Derneği tarafından her pazar kurulan mezatta güvercin besleyici ve alıcıları bir araya geliyor.

Afyon, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale ve ilçelerden mezada gelen güvercin meraklıları, burada hem güvercinlerini satıyor hem de kuşlar hakkında bilgi ediniyor.

Güvercinler mezatta hünerlerini sergilerken, kuşlara hareketleri ve görünümlerine göre paha biçiliyor. Mezatta güvercinler bin liradan 10 bin liraya kadar alıcı buluyor.

Mezadı yöneten Hayrabolu Kuşçular Derneği Başkanı Serdar Çakmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvercin meraklılarının her pazar aksamı mezat yerine geldiklerini söyledi.

Her türden güvercinin mezatta satışa çıkarıldığını ifade eden Çakmaz, "Özellikle dışarıdan gelen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Daha çok Afyon, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ'ın çeşitli ilçelerinden geliyorlar. Normalde zamanı olanlar kuşlarını pazara çıkarırlar. Müsait olanlar ihaleye gelirler. İhale saat 20.00'de başlar, gece 22.00'ye kadar sürer." diye konuştu.

Güvercin besleyicisi Ahmet Uluğ ise kuş beslemenin kendileri için bir tutku olduğunu ifade etti.

Her insanın güvercin besleyemeyeceğini vurgulayan Uluğ, "Kişi, bu tutku içinde olduğu sürece, çatıda, apartmanda, bağlık ve bahçelik yeri olan yerde de güvercin besler. Bu, insanın içinden gelen bir tutkudur." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da Açık Arttırma Usulüyle Güvercin Satışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement