Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Süleymanpaşa'da 2 ton 680 kilogram elektronik atık geri dönüşüme kazandırıldı.

13.04.2015 14:21

Süleymanpaşa'da 2 ton 680 kilogram elektronik atık geri dönüşüme kazandırıldı.

Süleymanpaşa Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, ilçenin belirli noktalarına yerleştirilen atık kumbaralarına bırakılan, floransan lamba, çamaşır makine, elektrikli süpürge, fırın, buzdolabı, gibi eski elektronik eşyaların geri dönüştürülmek üzere lisanslı bir geri dönüşüm tesisine gönderildiği belirtildi.

2015'ın başından beri 2 ton 680 kilogram elektronik atık toplandığı kaydedildi.

Ayrıca vatandaşların 0850 450 59 59 numaralı telefon hattını arayıp bilgi verdikleri taktirde atık toplama ekiplerinin adreslerine gelerek atık elektrikli ve elektronik eşyaları teslim alacakları bildirildi.

- Tekirdağ'da Afet Müdahale Masa Başı Tatbikatı

Tekirdağ'da "Afet Müdahale Masa Başı" tatbikatı düzenlendi

İl Afet Müdahale Planı'nın uygulanabilirliğini kontrol etmek amacıyla, Bağcılık Araştırma ve İstasyon Müdürlüğü Toplantı salonunda Tekirdağ Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım başkanlığında, masa başı tatbikatı yapıldı.

Tekirdağ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, tatbikatın açılış konuşmaları ile başladığı daha sonra da Tekirdağ Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) Müdürü Recep Erol'un tatbikat senaryosunu okuması ve senaryoda görevli hizmet gruplarının alt senaryolarının gözden geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, "Seviye 1" düzeyinde yapılan tatbikatta, afetin ilk 7 saatlik sürecinde yapılacak çalışmaların masa başında uygulandığı kaydedildi.

Tatbikat sırasında Başbakanlık AFAD, Şarköy ve Marmaraereğlisi Kaymakamlıkları ile uydu telefonu aracılığıyla bağlantı sağlandığı, ayrıca çevre iller ile telsiz görüşmeleri gerçekleştirildiği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement