Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Trakya Kalkınma Ajansı'nın, (TRAKYAKA) 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği başvuru sonuçları belli oldu.

04.11.2015 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Kalkınma Ajansı'nın, (TRAKYAKA) 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği başvuru sonuçları belli oldu.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, doğrudan faaliyet desteği programı kapsamında Ajansa yapılan 11 başvurudan 8'inin teknik ve mali değerlendirme sonucu başarılı bulunarak destek almaya hak kazandığını belirtti.

Geçen ay yapılan yönetim kurulu toplantısında projelerin onaylandığını belirten Şahin, "Doğrudan Faaliyet Desteği Programı'na başvurular 27 Kasım 2015 tarihine kadar alınmaya devam edecek. Potansiyel proje sahiplerinin son başvuru tarihini beklememelerini öneriyorum. İlk sonuçların da bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Doğrudan faaliyet desteği kapsamında destekten yararlanacak projelerin illere göre dağılımında Kırklareli dört projeyle ön plana çıkarken onu ikişer başarılı projeyle Tekirdağ ve Edirne izledi.

-Çerkezköy Belediyesi'nden eğitime destek

Çerkezköy Belediyesi tarafından dar gelirli ve ihtiyaç sahibi 568 öğrenciye okul kıyafeti yardımı yapıldı.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede bulunan ilkokul ve ortaokul yönetimleri tarafından tespit edilen 568 öğrenciye okul kıyafetleri yardımında bulunduklarını belirtti.

Akay, okul müdürleri ve idarecileri tarafından tespit edilen 277 kız ve 291 erkek olmak üzere toplam 568 ihtiyaç sahibi öğrenciye okul kıyafeti yardımında bulunduklarını belirterek, sosyal belediyecilik anlayışı içinde faaliyetlerinin devam ettiğini ifade etti.

Çerkezköy Belediyesi olarak eğitim ve öğretime katkılarının devam edeceğini bildiren Akay, "Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın, gençlerimizin daha iyi şartlarda eğitim ve öğretim hayatına devam edebilmeleri için Çerkezköy Belediyesi olarak üzerimize düşeni fazlası ile yapma gayreti ve çabası içerisindeyiz. Eğitim ve öğretim yılı başında okullarımıza sıra yardımında bulunduk, eğitim ve öğretim hayatına yeni başlayan tüm ilköğretim birinci sınıf öğrencilerimize çanta ve kırtasiye yardımında bulunduk" ifadelerini kullandı.

-Süleymanpaşa Belediye kasım ayı meclisi toplantısı

Süleymanpaşa Belediyesi kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat başkanlığında düzenlenen toplantıda, belediye gelirleri kanununun da yapılan değişiklik kapsamında belediyelerce veya belediyelere bağlı müesseselerce inşa, tamir ve genişletmeye tabi tutulan yolların iki tarafında bulunan veya başka bir yola çıkışı olmaması dolayısıyla bu yoldan yararlanan gayrimenkullerin sahiplerinden meclis kararı ile yol harcamalarına katılım payı alınmasına karar verildi.

Toplantıda ayrıca diğer gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement