Tekvandoda Büyük Başarı - Son Dakika
Spor

Tekvandoda Büyük Başarı

Tekvandoda Büyük Başarı

Malatya, Menekşe Spor Kulübü sporcuları, Sırbistan’da düzenlenen Tekvando Şampiyonası’nda iki altın ve bir gümüş madalya elde ederek büyük başarıya imza attılar.

09.12.2015 15:20

Malatya, Menekşe Spor Kulübü sporcuları, Sırbistan'da düzenlenen Tekvando Şampiyonası'nda iki altın ve bir gümüş madalya elde ederek büyük başarıya imza attılar.

Sırbistan'ın Zrenjanin kentinde düzenlenen ve 10 ülkeden 553 sporcunun katıldığı 17. Balkan Tekvando Şampiyonası'nda Genç bayanlar 68 kiloda Ayfer Menekşe ve genç erkekler 51 kiloda Ali Menekşe altın madalya kazanırken genç erkekler 78 kiloda Furkan Aslanargun ise gümüş madalya kazanarak ikinci oldu

Sırbistan'ın Zrenjanin kentinde, 5-6 Aralık'ta düzenlenen 17. Balkan Tekvando Şampiyonasında dereceye girerek büyük başarı elde eden sporcuların antrenörü İsmail Menekşe, elde edilen başarının büyük bir emek ve çalışmanın ürünü olduğunu ifade ederek hedeflerinin bitmediğini daha büyük şampiyonalara katılarak Malatya'yı en üst seviyede temsil etmek istediklerini söyledi.

Tekvando Şampiyonası'nda genç erkekler 51 kiloda birinci olan Ali Menekşe, başarısından dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, "2015 senesinde Okullar Arası Türkiye Şampiyonası'nda ikinci, Türkiye Şampiyonası'nda ise üçüncü oldum ve daha sonra Balkan Şampiyonası'na gitmeye hak kazandım. Şampiyonada da Allah'a şükürler olsun birinci oldum ve Türk Bayrağını dalgalandırdım. Bu başarımızda büyük bir ekip işi var ben bu sayede antrenörlerime ve arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Bu başarıda hepsinin payı var. Bir şeyleri başarmak için önce inanmak gerekir bizlerde önce inandık ve her türlü zorluğa katlanarak başarıya ulaştık. İnşallah aynı çizgiyi devam ettirerek daha büyük hedeflere ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.

Şampiyonada Genç Bayanlar 68 kiloda birinci olan Ayfer Menekşe ise tekvandoya 10 yaşında başladığını belirterek, "Okullar arası Türkiye Şampiyonası'nda üçüncü oldum. Türkiye Şampiyonası'nda ise dereceye giremedim ama milli takıma gitmeye hak kazandım. Takım arkadaşlarım ve hocalarımın gayretiyle de Balkan Şampiyonası'nda gittik, orada da Allah'a hamd olsun birinci olduk ve şanlı bayrağımızı dalgalandırdık. Bize desteklerinden dolayı bütün arkadaşlarıma ve hocalarıma teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte daha iyi şeyler başaracağız" ifadelerini kullandı.

Genç erkekler 78 kiloda yarışan ve ikinci olan Furkan Aslanargun'da şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını kaydederek, "Bütün hocalarımıza teşekkür ederim, yeri geldi babalık, yeri geldi hocalık yaptılar. Onların gayretiyle bu sene okullar arası Türkiye Şampiyonası'na katıldım ve orada üçüncü oldum. Daha sonra katıldığım Türkiye Şampiyonası'nda da üçüncü oldum ve Balkan Şampiyonası'na gitmeye hak kazandım. Bundan sonraki hedefimiz Avrupa Dünya Şampiyonası'na gitmek olacak. İnşallah oraya da katılıp başarılı oluruz. Bunun için çok çaba harcıyoruz inşallah emeklerimizin karşılığını alırız" dedi.

Şampiyonada dereceye giren sporcuları ziyaret erek başarılarının devamını dileyen Tekvando İl Temsilcisi Nurettin Uçar ise Malatya'nın tekvando sporunda son yıllarda iyi bir ivme yakaladığını ifade ederek, "Bu sporcu kardeşlerimizin başarıları Malatya tekvandosunun ilk meyveleri diyebiliriz. Çünkü uzun zamandır Malatya tekvandosunda başarı elde edilmiyordu ama çok şükür genç antrenörlerimizin bizimle birlikte çalışmasıyla Malatya tekvandosu son yıllarda iyi bir ivme yakalamaya başladı. Bu kardeşlerimiz olimpiyatlara aday sporculardır. Malatya tekvandosunu uluslararası arenada daha iyi temsil edeceklerine ben yürekten inanıyorum. Kendilerine spor hayatlarında başarılar dilerim. Hep birlikte inşallah daha büyük başarılar elde edeceğiz" diye konuştu.

Genç sporcuların başarısında önemli paya sahip olan ve yaklaşık 5 yıldır tekvando antrenörlüğü yapan antrenör İsmail Menekşe de sporculuk hayatında da bir çok başarıya imza attığını aktararak, "Antrenörlük bayrağını ağabeyimden devraldım ve daha ileriye taşımaya çalışıyorum. Sporcularım bu yıl başarılı sonuçlara imza attılar. Biz üçünün de Avrupa Şampiyonası'na gitmesini istiyorduk ama olmadı İnşallah bundan sonra daha iyi çalışıp diğer hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Ne kadar başarılı sporcular çıkartabilirsek bizim için o kadar iyi olur. Ben bize desteklerinde dolayı Gençlik Spor İl Müdürümüz Sayın Sadi Fındıklı'ya, Şube Müdürümüz Ömer Dağdelen'e, Tekvando İl Temsilcimiz Nurettin Uçar'a, Battalgazi Halk Eğitim Müdürümüz Nurettin Gürsoy Beye ve Cemal Kurhan hocama teşekkür ediyorum. Nurettin hocam İl Temsilciğinin başına geldiğinden bu yana Malatya tekvandosunda bir kıpırdanma oldu ve başarılı sonuçlar almaya başladık inşallah bundan sonraki süreç daha iyi geçecek ve Malatya tekvandosunu hak etiği yere hep birlikte taşıyacağız" şeklinde konuştu - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Tekvandoda Büyük Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement