Temiz Bir Dünya İçin Pedal Çevirdiler - Son Dakika
Güncel

Temiz Bir Dünya İçin Pedal Çevirdiler

Temiz Bir Dünya İçin Pedal Çevirdiler

Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Tophane Rotary Kulübü tarafından 'Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü' etkinliği kapsamında bu yıl 6'ncısı düzenlenen bisiklet turu, Tophane Saltanat Kapısı ile Mudanya Mütareke Binası arasında yapıldı.

21.09.2014 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Tophane Rotary Kulübü tarafından 'Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü' etkinliği kapsamında bu yıl 6'ncısı düzenlenen bisiklet turu, Tophane Saltanat Kapısı ile Mudanya Mütareke Binası arasında yapıldı.

Geleneksel bisiklet turu, merkez Osmangazi İlçesi Tophane Saltanat Kapısı'ndan start aldı. Tur dolayısıyla çok sayıda bisikletçi sabahın erken saatlerinde Tophane'de toplandı. Birçok bisiklet topluluğunun yer aldığı etkinlikte konuşan Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey, "Bugün Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü ve bugünde çevreye destek vermek insanlık adına hepimizin borcu. Çünkü çocuklarımızın, torunlarımızın mirasını şu anda tüketmekteyiz. Bu anlamda bisikletin çevre duyarlılığı açısından en önemli ulaşım aracı olduğunu düşünüyorum. Bisikleti günlük yaşamımızda da her an kullanma ortamını yaratmak zorundayız. Biz de Nilüfer de 100 kilometreyi aşkın bisiklet yoluna sahibiz ve bunun da yetmediğini düşünüyoruz. Tüm yollarımızın bisiklet yolları ile donatmak için yoğun bir çaba harcıyoruz. Bugün buraya katılan altı yüzü aşkın katılımcıyı tebrik ediyorum. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tophane'den başlayan bisiklet turunun katılımcıları, trafiğe kontrollü olarak kapatılan Atatürk Caddesi ve İzmir Yolu güzergahını takip ederek Mudanya'ya ulaştılar. Tur, Mudanya Mütareke Binası önünde son buldu. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Temiz Bir Dünya İçin Pedal Çevirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement