Terakki'de Yaratıcı Drama Köprüsü 3. Yılında - Son Dakika
Güncel

Terakki'de Yaratıcı Drama Köprüsü 3. Yılında

Terakki Vakfı Okulları, yaratıcı drama uygulamalarını öğretmen ve aday öğretmenlerle paylaşarak sanatla eğitim dünyası arasında yeni köprüler kurmayı sürdürüyor.

03.03.2015 13:54

Hızla değişen dünyamızda çağın bir gereksinimi olarak eğitim sistemleri de sürekli sorgulanmakta. Bu sorgulayış, eğitimde yeni uygulayış, yeni anlayış ve bu bağlamda yeni yaklaşımları beraberinde getirmekte. Aktif, yaparak yaşayarak öğrenmeye imkân tanıyan öğrenme modellerinin kapıları açılmakta. Eğitimdeki bu yeniliklerin ışığında, öğrenciyi eğitimin merkezine alan, yaşantı temelli ve yaparak yaşayarak öğrenmelere olanaklar tanıyan, öğretmene rehber rolü veren birçok öğrenme-öğretme yöntemi uygulanmakta. Bu yöntemlerin ilk öne çıkanı ise "Yaratıcı Drama". Yaratıcı dramanın yaygınlaşması ve doğru tanınmasında bu alanda çalışan, ürün veren kurum ve kişilere görevler düştüğüne inanılmakta. Terakki Vakfı Okulları da, ilkini 2011 yılında gerçekleştirdiği "Yaratıcı Drama Köprüsü" adlı sempozyumun üçüncüsünü 28 Şubat Cumartesi günü düzenledi.

Bu sempozyum programında, Terakki Vakfı Okullarında yapılan yaratıcı drama ve eğitim için tiyatro uygulama örnekleri, İstanbul, İzmit, İzmir, Ankara, Bursa, Yalova, Sakarya ve Eskişehir'den öğretmen ve öğretmen adaylarıyla paylaştı. Sempozyumda yer alan yuvarlak masa ve atölye çalışmalarıyla katılımcılar, deneyimlerini aktarma fırsatı buldu. Böylece İstanbul'da ilk kez bir okul, drama alanında kendi eğitim yaşantılarını farklı illerden gelen 300'e yakın katılımcıyla paylaşıma açtı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Terakki'de Yaratıcı Drama Köprüsü 3. Yılında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement