Emine Erdoğan ve Sare Davutoğlu 175 Bin TL Bağışladı - Son Dakika
Ekonomi

Emine Erdoğan ve Sare Davutoğlu 175 Bin TL Bağışladı

Doğu ve Güneydoğu illerindeki terör mağduru ailelere yardım için düzenlenen programda Emine Erdoğan 100, Sare Davutoğlu ise 75 bin TL bağışta bulundu.

30.04.2016 00:43  Güncelleme: 01:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu ve Güneydoğu illeri başta olmak üzere ülkemizdeki terör mağduru ailelere yardım etmek ve ihtiyaçlarını gidermek amacıyla TİKAD tarafından Sevgi Yolu Kampanyası düzenlendi.

Kampanyanın yemekli galasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, bazı milletvekilleri ile iş, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Programda Emine Erdoğan ve Sare Davutoğlu birer konuşma yaptı.

"KAMPANYA İNSANIN İÇİNİ ISITIYOR"

Emine Erdoğan yaptığı konuşmada, ''TİKAD çatısı altında ülkemiz demokrasisine güç katan siz gayretli kadınlarımızı takdir ile takip ediyorum. Emekleriniz için ülkem adına hepinize şükranlarımı sunuyorum. Terör mağdurları için başlattığınız 'TİKAD Sevgi Yolu' kampanyasının duyarlı vatandaşlarımızın da desteğiyle katlanarak büyüyeceğine gönülden inanıyorum. Dünyanın sevgi kıtlığı yaşadığı bir çağda 'Sevgi Yolu' kampanyası insanın hakikatken içini ısıtıyor. Terör gibi karanlık düşünceler dünya başkentlerini hedef alırken yapılabilecek en güzel şey sevgi yolunda buluşmaktır. Türkiye zaten bu yolun kavşak noktasıdır. Sevginin büyük ismi Mevlana'nın öğretisi ülkemizin kılcal damarlarına kadar nüfuz etmiştir'' dedi.

"SEVGİYİ EYLEME DÖKME ZAMANI"

Şükrün bir yolunun da elimizdekini paylaşmak, başkasının acısına ortak olmak olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, ''Emin olun elimizdekini paylaştıkça Allah onun bereketini daha da artırıyor. Bildiğiniz üzere Türkiye Gayrı Safi Milli Hâsıla'ya göre dünyanın en cömert ülkesidir. Dünyanın tüm mağdur ve mazlum coğrafyalarına el uzatıyoruz. Peki bu kadar çok verirken dünden daha çok mu fakiriz? Hayır. Aksine daha da zengin bir ülkeyiz. Çünkü tüm bunları dünyanın en zengin ülkesi olduğumuz için değil insani sorumluluğumuz için yapıyoruz. Allah da ülkemizin yolunu açıyor. IMF'ye olan borcumuzu kapattık. Dünyanın sayılı ekonomileri arasına girdik. Bereket dediğimiz şey tam da bu değil mi? Üstelik son 5 yıldır 3 milyona yakın Irak ve Suriyeli kardeşimizi ülkemizde misafir ediyoruz. Batılı ülkeler birkaç bin mülteciyi almak için nice siyasi pazarlıklar yapıyorlar. Oysa biz devletimiz sivil toplum kuruluşlarımız ve milletimizle hiç düşünmeden kar zarar hesabı yapmadan gönüllerimizi açıyoruz. Ülkemizde doğan 150 bin Suriyeli çocuğa vatan oluyoruz. Ne yazık ki gerek ülkemizde gerek dünyada terör öncelikli gündem maddesi. Her gün nice canlar yanıyor. Ülkemiz son 35 yılda 40 bin insanını teröre kurban verdi. Nice ailenin ocağına ateş düştü. Nice yetim ve dul geride kaldı. Ne yaparsak yapalım onları, sevdiklerine asla geri getirmeyiz. Fakat acılarını belki biraz dindirebiliriz. Çocuklarına daha iyi bir gelecek hazırlayabiliriz. İşte şimdi onlar için seferber olma zamanı. Sevgiyi eyleme dökme zamanı'' ifadelerini kullandı.

"KARDEŞLİĞİMİZİ CANLI TUTACAĞIZ"

Sare Davutoğlu ise, "İnşallah hep birlikte 'Sevgi Yolu' kampanyası için maddi ve manevi desteklerimizi birleştirerek terörden birinci derece etkilenen bölgelerimizdeki kardeşlerimize 'yalnız değilsiniz' mesajını güçlü bir biçimde ileteceğiz. Birlik ve beraberliğimizi bir kez daha ortaya koyarak terör örgütü odaklarının amaçlarına asla amaçlarına ulaşamayacaklarını tekrar tekrar gür bir sesle ifade etmiş olacağız. Türkiyeli kadınların sözde değil özde vatanperver, hamiyetperver, muktedir ve merhametli olduğunun altını çizeceğiz. Çünkü bizler bu ülkenin kadınları olarak çocuklarımızı, toprağımızı, geçmişten gelen değerlerimizi ve kültürümüzü korumak için geçmişte de pek çok sınav verdik. İnşallah bu dönemde de geçmişte olduğu gibi azimli ve kararlı bir şekilde terörün zedelemeye çalıştığı kardeşliğimizi canlı tutacağız. Çok değerli dostlarım bu konuda milletçe tavrımız baştan beri aynı netlikte olmuştur. Bizler hiçbir gerekçenin terörü meşru kılamayacağına, hiçbir davanın teröristi masum gösteremeyeceğine inanıyoruz. Terör kimden gelirse gelsin, amacı ne olursa olsun bir insanlı suçu olduğunu düşünüyoruz. Bugün de terör ile mücadele ederken demokratik hukuk kurallarından taviz vermeden terörist ile halkı ayırt etme hassasiyeti ile operasyonlar yürütülüyor. Güvenlik güçlerimiz halkın zarar görmemesi için gerekli olan her türlü tedbiri alıyorlar. 78 milyon insanımızın gönüldaşlığını gömecek bir hendek asla kazılamaz. Ele ele yürüdüğümüz aydınlık geleceğimize, aydınlık Türkiye'ye kurulan tuzaklar tarihin, coğrafyanın, kültürün kardeş kıldığı bu aileyi parçalayamaz'' diye konuştu.

ERDOĞAN'DAN 100 BİN TL , DAVUTOĞLU'NDAN 75 BİN TL BAĞIŞ

Doğu ve Güneydoğu illerindeki terör mağduru ailelere yardım için düzenlenen programın galasında Emine Erdoğan'ın 100, Sare Davutoğlu'nun ise 75 bin TL bağışta bulunduğu öğrenildi.

Emine Erdoğan ve Sare Davutoğlu 175 Bin TL Bağışladı

Son Dakika Ekonomi Emine Erdoğan ve Sare Davutoğlu 175 Bin TL Bağışladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • abc: vatan uğuruna gözünü kırpmadan canını verenlerdir bağışta bulunun 0 0 Yanıtla
  • mmmlkt msls: sorması ayıp parayı nerden buldular.2 si de çalışmıyor 0 0 Yanıtla
  • TONTON DEDE: TABİ YA BRAVO BATIDA ASGARİ ÜCRETLİ SU FATURASINI ZOR ÖDESİN DOĞUYU PARİS YAPALIM DÜĞÜNDE 1 TON ALTIN TAKAN VE TAKILANYAV ŞAĞIN FATURASINI DA BEN ÖDEYİM Bİ YERDE Bİ HATA VAR AMA BEN ÇÖZEMEDİM NEYMİŞ İBRETLE İZLİYOMUŞ BIRAK ABİ ALLAH AŞKINA 0 0 Yanıtla
  • Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören araziye 180 bin fidan dikilecek
    14:14 Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören araziye 180 bin fidan dikilecek

    Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören 177 hektarlık orman arazisine 180 bin fidan dikilecek. Bursa Orman Bölge Müdürü Esat Şimşek, yangın sonrası yapılan fidan dikim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şimşek, yangında zarar gören alanların orman statüsüne kavuşması için ağaçlandırma ve fidan dikme faaliyetlerinin sürdürüldüğünü belirtti. Ayrıca, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nün orman yangınlarını önleme ve mücadele konusunda çalışmalara başladığı da aktarıldı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri TİS Görüşmelerinde Tıkanma Nedeniyle Eyleme Çıktı
    14:06 İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri TİS Görüşmelerinde Tıkanma Nedeniyle Eyleme Çıktı

    Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması sonucu yaklaşık 6 bin işçi eyleme çıktı. İşçiler, alın terinin karşılığını almak için belediye yönetimi ile görüşmek istediklerini belirtti.

  • Kuşadası Ticaret Odası, Çağrı Merkezi / Müşteri Hizmetleri Hizmet Standartları Eğitimi Düzenledi
    14:02 Kuşadası Ticaret Odası, Çağrı Merkezi / Müşteri Hizmetleri Hizmet Standartları Eğitimi Düzenledi

    Kuşadası Ticaret Odası tarafından düzenlenen 'Çağrı Merkezi / Müşteri Hizmetleri Hizmet Standartları' konulu eğitim, çağrı merkezi sektöründe istihdam sağlamak isteyen ve çağrı merkezi bulunan işletmelerin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitimde, çağrı merkezi kriterleri, müşteri sadakati, hizmet standartları ve doğru iletişim konuları ele alındı.

  • Sinop'ta TKDK İrtibat Ofisi Açıldı
    13:59 Sinop'ta TKDK İrtibat Ofisi Açıldı

    Sinop'ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İrtibat Ofisi açıldı. Vali Mustafa Özarslan, açılışta yaptığı konuşmada, TKDK'nin Sinop'ta hayvancılık yatırımlarından gıda sanayi tesislerine kadar pek çok alanda yatırımcıları bilgilendireceğini belirtti. IPARD III Programı ile Sinop çiftçisine yüzde 50 ile yüzde 75 arasında hibe desteği sunulacak.

  • Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti
    13:45 Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti

    Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini, Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla kabul etti. Heyet, yürüttükleri çalışmalar hakkında Vali Ünsal'a bilgi verdi. Vali Ünsal, heyete başarılar dileyerek Dünya Tüketiciler Günü'nü kutladı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu
    13:44 Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası toprak altında kalan 9 maden işçisinin aileleriyle iftarda bir araya geldi. Bayraktar, çalışmaları yakından inceleyerek bilgi aldı ve kararlılıkla arama çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi
    13:44 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,54 artışla 8.852,28 puana yükseldi. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 134,16 puan arttı. Günün ilk yarısında mali endeks yüzde 1,70, hizmetler endeksi yüzde 1,03, teknoloji endeksi yüzde 3,26, sanayi endeksi yüzde 1,21 değer kazandı. Altının ons fiyatı 2 bin 154 dolar olarak belirlendi.

  • Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek
    13:38 Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay'da gerçekleştirilen bir programda yaptığı konuşmada, bugün çekilecek kura ile 76 bin konutun dağıtımının gerçekleştirileceğini açıkladı. Bakan Özhaseki ayrıca, Hatay'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, depremden bu yana 224 milyar TL'lik yatırım yapıldığını belirtti.

  • Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Genç Girişimcilerle İftar Yaptı
    13:36 Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Genç Girişimcilerle İftar Yaptı

    Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu üyeleriyle iftarda bir araya geldi. Başkan Alan'ın ev sahipliğinde bir araya gelen genç girişimciler, sorunları ve çözüm yollarını istişare etti. İftar sonrası yapılan toplantıda, şehrin sorunlarına yönelik çözüm önerileri sunuldu ve gelecekte Elazığ'ı yönetecek gençlerin yetişmesi hedeflendi.


Advertisement