Terör Mağduru Öğrencileri Sevindirdiler - Son Dakika
Güncel

Terör Mağduru Öğrencileri Sevindirdiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Terör mağduru öğrencileri sevindirdiler Salondan genel görüntü Öğrencilerden detay Öğrencilerin konuşması Okul Müdürü Seçkin ile röportaj Terör mağduru öğrencileri sevindirdiler Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden terör saldırıları nedeniyle Van'a göç etmek zorunda kalan ve kentteki okullara yerleştirilen öğrenciler için öğretmenleri etkinlik düzenledi Bostaniçi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seçkin: "Onların yüzündeki mutluluğu görmek bizim için her şeye bedeldir" Öğrencilerden Kaya: "Okul yönetimi ve öğretmenlerimiz, bizi hiç yalnız bırakmadılar, burada olmaktan çok memnunuz" Hakkari Yüksekova'daki terör saldırıları nedeniyle ilçeden ayrılarak Van'daki çeşitli okullarda eğitimlerini sürdüren öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları unutmaları için etkinlik düzenlendi.

05.04.2016 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Terör mağduru öğrencileri sevindirdiler

Salondan genel görüntü

Öğrencilerden detay

Öğrencilerin konuşması

Okul Müdürü Seçkin ile röportaj Terör mağduru öğrencileri sevindirdiler

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden terör saldırıları nedeniyle Van'a göç etmek zorunda kalan ve kentteki okullara yerleştirilen öğrenciler için öğretmenleri etkinlik düzenledi

Bostaniçi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seçkin:

"Onların yüzündeki mutluluğu görmek bizim için her şeye bedeldir"

Öğrencilerden Kaya:

"Okul yönetimi ve öğretmenlerimiz, bizi hiç yalnız bırakmadılar, burada olmaktan çok memnunuz"

Hakkari Yüksekova'daki terör saldırıları nedeniyle ilçeden ayrılarak Van'daki çeşitli okullarda eğitimlerini sürdüren öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları unutmaları için etkinlik düzenlendi.

Bostaniçi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü ve öğretmenleri, terör mağduru öğrencilerle yemekte bir araya geldi.

Okul Müdürü İbrahim Seçkin, yaptığı açıklamada, Yüksekova'dan gelen öğrencilere kente uyum sağlamaları için ev sahipliği yaptıklarını anlattı.

Öğrencilerin rahat edebilmeleri için tüm olanakların seferber edildiğini ifade eden Seçkin, şöyle konuştu:

"Onların yüzündeki mutluluğu görmek bizim için her şeye bedeldir. 'Bizler bir aileyiz' sloganıyla yola çıktık. Ailelerinin yokluğunu hissettirmeyecek her türlü desteği Milli Eğitim Bakanlığımızın vasıtasıyla sürdürmeye çalışıyoruz. İnşallah bu çocuklar da sınavlarda gerekli başarıyı göstererek bizleri mutlu edeceklerdir. Öğrencilerimizi çok seviyoruz. Onlara burada kucak açarak her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için çalışıyoruz. Amacımız Van'ın kültürel değerlerini öğrencilerimize tanıtmaktır. Yakın bir zamanda bu öğrencilerimiz için sinema ve tiyatro günleri etkinlikleri düzenleyeceğiz. Yine öğrencilerimize Muradiye Şelalesi ve Hoşap Kalesi gibi tarihi yerleri de gezdireceğiz. Havaların ısınmasıyla beraber öğrencilerimiz için güzel etkinlikler planlamayı düşünüyoruz."

Öğrencilerden Rabia Kaya, yaşanan terör olayları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirterek okumak için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

Van'da çok iyi ağırlandığını dile getiren Kaya, "İyi ki buradayız. Okul müdürümüz, bize her türlü yardımda bulunuyor. Sağ olsun okul yönetimi burada bizi hiç yalnız bırakmadılar. Bu nedenle burada olmaktan çok memnunuz. İlk geldiğimizde sıkıntı yaşayacağımızı düşündük ama okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz, sıkılmamamız için sürekli etkinlikler yaptı. Allah, onlardan razı olsun." diye konuştu.

Öğrencilerden Hülya Torsun da geleceğini kurtarmak için eğitimine Van'da devam ettiğine işaret ederek "Van'a çok alıştık. Bizim için tüm imkanlar düşünülmüş. Bu nedenle burada olmaktan çok memnunuz. Bize destek olan öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Naz Çelik ise Yüksekova'ya bağlı köyde ikamet eden ailesini çok özlediğini kaydetti.

Terör Mağduru Öğrencileri Sevindirdiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Mağduru Öğrencileri Sevindirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement