Terör Örgütü IŞİD, Türkiye Sınırında 5 Köyü Ele Geçirdi - Son Dakika
Dünya

Terör Örgütü IŞİD, Türkiye Sınırında 5 Köyü Ele Geçirdi

Terör örgütü IŞİD Halep'in Azez ilçesine bağlı 5 köyün kontrolünü eline geçirdi. Esad rejimi de Şam yakınlarında stratejik kasabayı aldı.

19.05.2016 15:35  Güncelleme: 08:40

Terör örgütü IŞİD'in Halep'in Azez ilçesinin güneydoğusunda bulunan 5 köyün kontrolünü ele geçirdiği bildirildi. Ordu ve müttefiklerinin, Ceyş ül-İslam ve Faylak er-Rahman adlı isyancı örgütler arasındaki çatışmadan faydalanarak etkili saldırılar düzenleyip Deyr es-Esafir kasabasını ele geçirdikleri bildiriliyor.

ABDULRAHMAN: İSYANCILAR, DEYR ES-ESAFİR'DEKİ SAVAŞÇILARINI CEPHEYE GÖNDERDİ

Suriye'deki muhalif gruplara yakınlığıyla bilinen Gözlemevi'nin başında bulunan Rami Abdulrahman, isyancıların Deyr es-Esafir'deki savaşçılarını cepheye gönderdiğini, orduyla birlikte hareket eden güçlerin de kasabaya, "hava gücü ile desteklenmiş şiddetli saldırılar düzenlediğini" söyledi.

KASABAYI 2012'DEN BERİ ELLERİNDE TUTUYORLARDI

İslamcı isyancılar, Suriye iç savaşının başlamasından bu yana güçlü oldukları Doğu Guta'daki Deyr es-Esafir kasabasını 2012 yılından bu yana ellerinde tutuyorlardı.

Nisan ayında Ceyş ül-İslam ile El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi'nin müttefiki olan Feylak er-Rehman ve Ceyş el-Fustat arasında çatışmalar başlamıştı. Suriye ordusu, Doğu Guta bölgesinde ilan edilen ateşkes kapsamında olmasına rağmen Deyr es-Esafir'i Şubat ayından bu yana ele geçirmek için operasyonlar düzenliyordu. Hizbullah'ın desteğiyle yapılan son saldırı, İran destekli hareketin üst düzey bir liderinin isyancılar tarafından öldürülmesinden birkaç gün sonra geldi.

HİZBULLAH, ÜLKEYE BİNLERCE SAVAŞÇI GÖNDERMİŞTİ

Hizbullah Suriye'deki savaşta Beşar Esad'a destek vermek için ülkeye binlerce savaşçı göndermişti.

2011'DEN BERİ 270 BİN KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye'deki çatışmalarda 2011 yılından bu yana 270 bin kişi öldürüldü.

Terör Örgütü IŞİD, Türkiye Sınırında 5 Köyü Ele Geçirdi
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Terör Örgütü IŞİD, Türkiye Sınırında 5 Köyü Ele Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement