Tgf: Klavyelere Değil Gazetecilere Özgürlük İstiyoruz - Son Dakika
Güncel

Tgf: Klavyelere Değil Gazetecilere Özgürlük İstiyoruz

Tgf: Klavyelere Değil Gazetecilere Özgürlük İstiyoruz

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Q, W, X harflerinin kullanımını serbest bırakıyoruz, bir nevi klavyelere özgürlük getiriyoruz" sözünü hatırlatarak, "Mesele klavyelerin değil"...

30.09.2013 16:45

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Q, W, X harflerinin kullanımını serbest bırakıyoruz, bir nevi klavyelere özgürlük getiriyoruz" sözünü hatırlatarak, "Mesele klavyelerin değil gazetecilerin özgür olmasıdır. Bu harflerin kullanımının serbest bırakılmasından ziyade o harfler kullanılarak yazılan haberlerin, yapılan yorumların cezalandırılmaması çok daha önemlidir" dedi.

Sertel, yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan "Demokratikleşme Paketi"nde basın ve ifade özgürlüğü ile herhangi bir düzenlemenin getirilmemiş olmasını eleştirdi. Erdoğan'ın "Q, W, X harflerinin kullanımını serbest bırakıyoruz, bir nevi klavyelere özgürlük getiriyoruz" sözlerine yanıt veren Sertel, "Mesele klavyelerin değil gazetecilerin özgür olmasıdır. Bu harflerin kullanımının serbest bırakılmasından ziyade o harfler kullanılarak yazılan haberlerin, yapılan yorumların cezalandırılmaması çok daha önemlidir" ifadelerini kullandı.

Demokrasinin en temel göstergelerinden birinin basın ve ifade özgürlüğü olduğunu hatırlatan Sertel, basın ve ifade özgürlüğü ile tutuklu gazeteciler sorununun pakette yer almamasının düzenlemelerin inandırıcılığına gölge düşürdüğüne dikkat çekti. Evrensel, Birgün, Özgür Gündem, Aydınlık, Sözcü, Sol ve Yeniçağ gazeteleri ile Halk TV, Hayat TV, İMC TV'nin de toplantıya davet edilmemesinin iktidarın basın ve ifade özgürlüğüne bakışını göstermesi açısından "manidar" olduğunu dile getiren Sertel, şunları ekledi:

"Başbakan Erdoğan tarafından bugün açıklanan demokratikleşme paketi, gazeteciler olarak beklentimizi karşılamadı. Basın ve ifade özgürlüğünün önünde bu kadar engel varken, yazdıkları nedeniyle çok sayıda meslektaşımız cezaevlerine atılmışken, basına yönelik 10 bin civarında ceza davası açılmışken, pakette bu konularla ilgili herhangi bir düzenleme olmaması kabul edilebilir değildir. Mesele başörtüsünü kamuda serbest bırakmaksa zaten uzun süredir bu konuda sorun yaşanmıyordu. Meslektaşlarımız içerisinde "Q,W,X' harflerinin de kullanıldığı yazıları nedeniyle tutuklanıyorsa, tutuklanmaya devam edilecekse bu durumda hiç harf hiçbir gazeteci özgür değildir. TGF olarak tek beklentimiz demokrasinin gereklerinin yerine getirilmesi, meslektaşlarımızın özgür, bağımsız ortamda gazetecilik yapabilmesidir." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tgf: Klavyelere Değil Gazetecilere Özgürlük İstiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement