Thk 90 Yaşında - Son Dakika
Yerel

Thk 90 Yaşında

Türk Hava Kurumu'nun (THK) 90'ıncı kuruluş yıl dönümü, Denizli'de paraşüt, model uçak ve balon gösterileri yapılarak kutlandı.

16.02.2015 22:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu'nun (THK) 90'ıncı kuruluş yıl dönümü, Denizli'de paraşüt, model uçak ve balon gösterileri yapılarak kutlandı.

Gazi Bulvarı üzerindeki otoparkta düzenlenen törende konuşan THK Denizli Şube Başkanı Hüseyin Köseoğlu, 16 Şubat 1925'te Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla kurulan kurumun 90 yıldır gururla görevini sürdürdüğünü söyledi.

Köseoğlu, THK'nin sportif havacılık alanındaki eğitim kabiliyetlerini artırmak için elinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından paraşüt, model uçak ile balon gösterileri gerçekleştirildi.

İlgiyle izlenen kutlama programında Denizlili vatandaşlar kısa süreli de olsa balona binerek havalanma şansı elde ettiler.

THK'nın kuruluşu Acıpayam'da da kutlandı

THK Acıpayam Şubesi ve Genç Kanatlar Topluluğu, THK'nın kuruluşunun 90. yılı dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk koyduktan sonra Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar'ı makamında ziyaret etti.

THK Acıpayam Şube Başkanı Mehmet Ali Hüsünbeyi, kurum faaliyetleri hakkında bilgi verdiği ziyarette, gençlere havacılığı sevdirmek için ücretsiz havacılık kursları açtıklarını belirtti.

THK'nın yıllardır hayallerinden biri olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ni, 2011'de kurduğunu ifade eden Hüsünbeyi, "Kampüsü içerisinde havaalanı ve uçak fabrikası olan Türkiye'nin ilk ve tek havacılık ve uzay bilimleri üniversitesidir. 17 tane Hava Ambulans Helikopteri, Sağlık Bakanlığı ile protokol imzalanmış. Ayrıca Orman ve Su işlerinde 9 yangın söndürme uçağımız zor şartlarda ülkemiz için görev yapıyor ve yerli ilk eğitim uçağımız en kısa zamanda gökyüzünde yerini alacak" dedi.

Kaymakam Kalkar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçedeki başarılı çalışmalarından dolayı THK şubesi yönetimine teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Thk 90 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement