THK'dan Kağıt Uçak Yarışması - Son Dakika
Yerel

THK'dan Kağıt Uçak Yarışması

Türk Hava Kurumu Bandırma Şube Başkanlığı ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitimlerini sürdüren öğrenciler arasında kağıttan uçak yarışması düzenleyecek.

15.08.2014 10:53  Güncelleme: 12:16

Türk Hava Kurumu Bandırma Şube Başkanlığı eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitimlerini sürdüren öğrenciler arasında kağıttan uçak yarışması düzenleyecek.

Türk Hava Kurumu Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte ilçede bulunan ilk ve orta dereceli okullarda kağıttan uçak yarışması düzenleyeceklerini açıkladı.

Memişler, kağıt uçak yarışmalarının düzenlenmesindeki amacın ilçede bulunan ilk ve orta dereceli okullardaki öğrencilere havacılığı tanıtmak ve sevdirmek olduğunu söyledi.

THK Bandırma Şubesi olarak gençlerin havacılığa olan ilgilerini arttırmaya yönelik bir dizi etkinlikler yaptıklarını dile getiren Memişler, "Bunun sonuçlarını almaya başladık. 2013 yılında THK'nın Eskişehir İnönü'deki eğitim merkezinde düzenlenen model uçak kurslarına 24 kişi katılırken bu rakam 2014 yılında 60 kişiye çıkmıştır. Eylül ayı içerisinde düzenleyeceğimiz kağıttan uçak yarışması sonrasında havacılığa olan ilginin daha da artacağını düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel THK'dan Kağıt Uçak Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement