Thk Genel Başkanı Atılgan, Paraşütçüleri Kabul Etti - Son Dakika
Ekonomi

Thk Genel Başkanı Atılgan, Paraşütçüleri Kabul Etti

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin dış destekli olduğunun kesinlik arz ettiğini belirterek, "Türkiye üzerinde emelleri olanlar bir şekilde içimizdeki hainleri harekete geçirerek, Türkiye'yi çok zor şartlarda bırakmıştır.

04.08.2016 14:13

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin dış destekli olduğunun kesinlik arz ettiğini belirterek, "Türkiye üzerinde emelleri olanlar bir şekilde içimizdeki hainleri harekete geçirerek, Türkiye'yi çok zor şartlarda bırakmıştır." dedi.

Atılgan, Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) 2016 Avrupa Yamaç Paraşütü Şampiyonası'na katılacak yamaç paraşütü milli takım pilotlarından, Umut Aktürk, Merve Gülşah Aslan, Umut Yetiştiren ve Gökberk Dora Göksal'ı makamında kabul etti.

Sporculara başarılar dileyen Atılgan, "THK'yı, milletimizi, ülkemizi hakkıyla temsil etmelerini istiyorum. Önemli dereceler alacaklarına inanıyorum. Bayrağımızı kendilerine teslim ediyorum, inşallah göndere çekerek ülkemize geri gelirler." diye konuştu.

Türkiye'nin, 15 Temmuz gecesi "alçakça bir kalkışma"yla karşı karşıya geldiğini ve tarihinin en zor günlerini yaşadığını belirten Atılgan, siyasi yetkililerin, devletin aldığı yarayı tamir etmek için süreci başlattığını ifade etti.

Söz konu girişimin dış destekli ve dışarının güdümünde olduğunun kesinlik arz ettiğine dikkati çeken Atılgan, yakın zamanda olayın faillerinin gerekli cezayı alacaklarını söyledi.

Devletin bu zor durumdan en kısa zamanda kurtulmasını dileyen Atılgan, şunları kaydetti:

"Türkiye, dünyanın merkezi konumunda. Bu olaylar gösteriyor ki, Türkiye üzerinde emelleri olanlar bir şekilde içimizdeki hainleri harekete geçirerek, Türkiye'yi çok zor şartlarda bırakmıştır. Aynı şekilde devletimizin yöneticilerinin, Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşlarıyla da bu kalkışmanın hedefine ulaşması engellenmiştir."

- THK'dan milli irade nöbetine destek

Kurum olarak milli iradeye saygı nöbetlerine destek verdiklerini anlatan Atılgan, "Bu cumartesi, Kızılay Meydanı'nda THK'nın sıcak hava balonu Türk bayrağıyla gökyüzündeki yerini alacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı Yenikapı Mitingi'nde de motorlu yamaç paraşütü ve sıcak hava balonuyla Türk bayrağını gökyüzünde sergilemek için girişimlerimizi yaptık. Bu, THK için milli bir görevdir. Bu şanlı süreçte milletimizin ve devletimizin yanındayız." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Thk Genel Başkanı Atılgan, Paraşütçüleri Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement