THY'nin Romanya'daki "Tanıtım Günleri" - Son Dakika
Güncel

THY'nin Romanya'daki "Tanıtım Günleri"

THY Bükreş Müdürü Kılıç: "Balkan ülkeleri içinde en fazla uçuş yapan noktayız"

26.08.2014 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Yolları (THY) Bükreş Müdürü Mehmet Akif Kılıç, Balkan ülkeleri içinde en fazla uçuş yapan nokta olduklarını belirtti.

Kılıç, THY Samsun Müdürlüğünce Bükreş'te düzenlenen "tanıtım günleri" etkinliği kapsamında, THY'nin Samsun'daki yetkili satış acenteleri ile bir araya geldi.

Bir restoranda düzenlenen programda konuşan Kılıç, THY için Romanya'nın başkenti Bükreş'in önemli bir uçuş noktası olduğunu belirterek, THY Samsun Müdürlüğünün böyle bir etkinlik düzenlemesinin önemine değindi.

THY Bükreş Müdürlüğü olarak iyi bir performans sergilediklerini, daha da iyi olmak için çalıştıklarını dile getiren Kılıç, "Balkan ülkeleri içinde en fazla uçuş yapan noktayız. THY olarak her ay İstanbul'a ortalama 16 bin yolcu taşıyoruz. Kısa süre içinde hedefimizi 20 bin yolcuya çıkarmak istiyoruz. İstanbul'a aylık 21 olan uçuş sefer sayımızı da 28'e çıkarmak istiyoruz. Öte yandan unutulmamalıdır ki burada diğer havayolu şirketleri ile de rekabet ediyoruz" dedi.

"Geniş gövdeli uçaklarla yolcu kapasitesi artacak"

THY Bükreş Müdürlüğü olarak Bulgaristan'dan, Rusçuk'tan, Moldova'dan Köstence'ye kadar geniş yelpazede yolcu sirkülasyonları olduğuna dikkati çeken Kılıç, şöyle konuştu:

"Eylül ayından itibaren 155 koltuk kapasitesine sahip uçaklarımızın yerine geniş gövdeli, 250 koltuk kapasitesine sahip uçaklarımızla devam edeceğiz. THY olarak Bükreş'in yanı sıra Köstence hattımıza da haftada 4 ayrı sefer düzenliyoruz. Gelecek dönemde üç ayrı noktaya da yeni hatlar açarak uçuşlarımızı sürdürmek istiyoruz."

Uçuşlarda arz talep dengesinin önem taşıdığını vurgulayan Mehmet Akif Kılıç, Türkiye'den ve Romanya'dan gelen talepler doğrultusunda çalışmalarını yürüttüklerini, uçaklardaki doluluk oranlarının ise yüzde 85 ile 90 arasında olduğunu sözlerine ekledi.

"Samsun'dan Bükreş'e düzenlenecek turlar artacak"

Romanya tanıtım turunu düzenleyen Türk Hava Yolları Samsun Müdürlüğü adına etkinliğe katılan THY Samsun Şefi Birgül Yücel Doğan ise Bükreş'e yapılan tanıtım turunun kendileri ve acenteleri için çok verimli geçtiğini açıkladı.

Samsun'dan Bükreş'e düzenlenecek turların ve bu yöndeki turist ağırlıklı yolcu sayısının artacağına dikkati çeken Doğan, "Dünya'nın en çok ülkesine  THY uçmakta. THY'nin uçtuğu 260 noktada Samsun'u pazarlamaya ve bu gibi etkinliklerle, bu noktaları Samsun ve hinterlandımızda tanıtıp, yolcu sayısını artırmayı hedefliyoruz. Bu etkinlik kapsamında Samsun'dan Bükreş'e düzenlenecek turlarımız da artacak" ifadelerini kullandı. - Bükreş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel THY'nin Romanya'daki 'Tanıtım Günleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement