Times'ta "TSK Lice Etrafında Yangın Çıkarttı" İddiası - Son Dakika
Güncel

Times'ta "TSK Lice Etrafında Yangın Çıkarttı" İddiası

İngiliz Times gazetesi, bölge halkına dayandırdığı haberinde TSK'nın Lice yakınlarında yangın çıkarttığı iddiasına yer verdi.

05.08.2015 07:50  Güncelleme: 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz Times gazetesi TSK'nın Lice'nin etrafındaki dağlarda PKK militanlarını saklandıkları yerlerden çıkartmak için ormanları yaktığı iddialarına yer verdi. Haberde bölge halkının, geçen hafta üç gün süren yangınların helikopterlerden atılan yanıcı maddelerle çıkartıldığını, mahsullerin, hayvanların ve sıradan köylülerin evlerinin yandığını söylediği kaydediliyor.

ATEŞKESİN HEMEN ARDINDAN BAŞLAMIŞ

Gazete görgü tanıklarının yangınlarının 26 Temmuz'da hükümet ve PKK arasındaki ateşkesin sona ermesinden bir gün sonra başladığını söylediğini aktarıyor.

GÖRGÜ TANIĞI: HELİKOPTERLERDEN BİR ŞEYLER ATILDI

Hacı Karakaş adlı bir görgü tanığı "Helikopterlerden yere düşerken parlayan bir şeyler atıldığını gördük. İlk gün yol kenarındaki yerleri vurdular. İkinci ve üçüncü günse dağın daha yüksek kesimlerini hedef aldılar" diyor.

"HER GECE EVLERE GİRİP İNSANLARI GÖZALTINA ALIYORLAR"

Karakaş'ın komşusu Halis Erol da "Helikopterler eskiden her gün uçmazdı. Suruç'daki saldırıdan sonra arttı. Suruç'taki bombalamadan sonra hükümet yolları kapatmaya, gerillalara saldırmaya başladı. Daha çok kontrol noktası kuruluyor ve her gece evlere girip insanları gözaltına alıyorlar" şeklinde konuşuyor.

HİÇBİR KANIT YOK

Gazete hükümetinse kundaklama suçlamalarını temelsiz olduğunu ve iddiaları destekleyecek hiçbir kanıt bulunmadığını söylediğini aktarıyor.

Times\'ta "TSK Lice Etrafında Yangın Çıkarttı" İddiası

Son Dakika Güncel Times'ta 'TSK Lice Etrafında Yangın Çıkarttı' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • Bölge halkı: TSK son 30 yıldır Kürdistan da orman yaktığını bütün Kürt ler herkes biliyor siz yenimi öğrendiniz günaydın size 8 27 Yanıtla
  • iki nokta : yaksınlar her tarafı inlerinden çıksınlar katiller 18 7 Yanıtla
  • gerçekler: ermeni köpekler yine iş başında 17 5 Yanıtla
  • yazıyor...: teröriste gerilla diyen de teröristtir !!! 17 5 Yanıtla
  • GERÇEK: Tüm Köylülerin gözü önünde yaktılar. İNKAR edecek bir bahane yok 6 16 Yanıtla
  • Ali : İşte bak gör İngiliz oyununu Bu haberle ingilterenin ne alakası var.,, dersin fakat : Ajanları şıkır şıkır çalışıyor işte. Türkiye'yi nasıl alt ederiz diye .... 21 1 Yanıtla
  • LICELI21: Tsk yaktı 6 13 Yanıtla
  • Bölge halkı: Tsk Eskiden ormanla beraber köy yakıyordu insan yakıyordu şimdi sadece orman yaksa bişey olmaz 3 14 Yanıtla
  • Corc: Helikopterden bişeyler atılmışmış ne bekliyordun güller papatyalarmı atılacaktı 17 0 Yanıtla
  • Bir adam: Doğrudur. Tsk bunu onlarca yıldır yapıyor. 4 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement