Bayram Öncesi Yollardan Art Arda Acı Haberler: 6 Ölü - Son Dakika
3. Sayfa

Bayram Öncesi Yollardan Art Arda Acı Haberler: 6 Ölü

Bayram Öncesi Yollardan Art Arda Acı Haberler: 6 Ölü

Bolu Mengen'de tiner yüklü TIR tünel girişine çarptı. Kazanın ardından yangın çıktı. İlk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti. Siverek'te de meydana gelen kazada 1 kişi öldü.

02.07.2016 11:24  Güncelleme: 14:24

Bolu'nun Mengen ilçesinde tiner yüklü TIR'ın tünel girişine çarpması sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde de meydana gelen kazada sürücü yaralandı; yan koltukta oturan eşi ise hayatını kaybetti. Sürücü uzun süre eşinin cansız bedeninin yanında gözyaşı döktü.

TIR ALEV ALDI

Bolu'daki kaza, sabah saatlerinde Bolu- Zonguldak yolunun Mengen ilçesi çıkışındaki Dorukan Tüneli'nde meydana geldi. Gebze'de oturan TIR şoförü olan 48 yaşındaki Cevat Ceylan, 3 kızı ve yeğenini yanına, ailesinden 5 kişiyi de dorseye yüklediği otomobile alıp 78 YD 920 plakalı TIR'la bayram tatili için Karabük'ün Yenice ilçesine gitmek üzere yola çıktı. Bolu'nun Mengen ilçesi yakınlarına geldiğinde ilk belirlemelere göre direksiyon başında uyuklayan Cevat Ceylan'ın kontrolünden çıkan TIR, Dorukan Tüneli girişindeki bariyerlere ve tünel duvarına çarptı. Duvarda sürtünerek durabilen TIR'ın dorsesindeki tinerler alev aldı.

ATLAYARAK KURTULDULAR

Alev topuna dönen dorsedeki otomobilde bulanan Murat, Elvan, Havva, Kürşat ve Erkan Ceylan, kendi imkanlarıyla araçtan çıkıp dorseden atlayarak canlarını kurtardı.

DİRİ DİRİ YANDILAR

Bunlardan Murat ve Elvan Ceylan hafif yaralanırken, alevlerin sardığı çekicide bulunan sürücü Cevat Ceylan ile kızları 22 yaşındaki Elif Nur Ceylan, 19 yaşındaki Beyza Nur Ceylan, 17 yaşındaki Ayşe Nur Ceylan ve yeğeni 3.5 yaşındaki Umut Talha Nur Ceylan diri diri yanarak can verdi.

Haber verilmesiyle gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. İtfaiyenin çalışmasıyla yangın söndürülürken, TIR'ın çekici bölümü tamamen, dorse kısmı da büyük oranda yandı.

CESEDİ TIRDAN 20 METRE UZAKTA YANMIŞ OLARAK BULUNDU

Ölenlerden 4'ünün cesedi çekicide, sürücü Cevat Ceylan'ın cesedi de tünel içinde TIR'dan 20 metre uzaklıkta yanmış olarak bulundu. Ceylan'ın, son anda alev topuna dönen çekiciden çıkmayı başardığı ancak tutuşan elbiselerini çıkaramadığı için fazla gidemeden yanarak öldüğü değerlendirildi. Dorsedeki otomobilden çıkarken hafif yaralanan Murat ve Elvan Ceylan da hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Kaza nedeniyle tünelin Zonguldak yönü uzun süre ulaşıma kapanırken, ulaşım Bolu yönündeki tüpten gidiş-geliş olarak sağlandı.

KAZA YAPTI EŞİNİ KAYBETTİ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde de, kontrolden çıkarak devrilen otomobildeki kadın öldü, sürücü eşi yaralandı. Yaralı halde ölen eşinin cenazesi başında gözyaşı döken sürücüyü polisler teselli etti.

EŞİNİN CENAZESİ BAŞINDA GÖZYAŞI DÖKTÜ

Kaza, bu sabah Siverek-Şanlıurfa karayolunun 15'inci kilometresindeki Ediz Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Şanlıurfa'ya giden Zekeriya Öztekin yönetimindeki 44 LA 659 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu devrilerek karşı şeride geçti. Kazada, yaralanan sürücü Zekeriya'nın yanında bulunan eşi Sevda Öztekin öldü. İhbar üzerine gelen sağlık görevlilerinin geri döndürme çabalarının sonuçsuz kalması ardından yaralı sürücü ölen eşinin cenazesi başında uzun süre gözyaşı döktü. Yaralı sürücü, cenaze aracının gelişinin ardından polis ve diğer görevliler tarafından ikna edilerek tedavi için hastaneye gönderildi.




Kaynak: DHA

Son Dakika 3. Sayfa Bayram Öncesi Yollardan Art Arda Acı Haberler: 6 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • tıcı: Bende uluslar arası çalışan tir soforuyum tako uygulamiyorlar uyumuştur şoför allah rahmet eylesin 8 0 Yanıtla
  • Mustafa: Allah rahmet etsin. Mekanları cennet olsun. Takdir-i İlahi.. 1 1 Yanıtla
  • kamyoncu: Lütfen biraz daha DİKKAT 1 0 Yanıtla

Advertisement