Tisk Aylık Ekonomi Bülteni Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Tisk Aylık Ekonomi Bülteni Açıklaması

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) aylık ekonomi bülteninde terör, döviz kuru artışı ve siyasi belirsizlik risklerinin birleştiği çoklu risk ortamında ekonominin, kamu yönetimi gündeminin ancak alt sıralarında yer bulabildiği bildirildi.

26.08.2015 13:24

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) aylık ekonomi bülteninde terör, döviz kuru artışı ve siyasi belirsizlik risklerinin birleştiği çoklu risk ortamında ekonominin, kamu yönetimi gündeminin ancak alt sıralarında yer bulabildiği bildirildi.

TİSK, ağustos ayı aylık ekonomi bülteni yayımlandı.

Amerikan Merkez Bankasının (Fed) faiz artırımına yaklaştığı ve Çin ile Brezilya ekonomilerinin artık daha kırılgan olduğu belirtilen bültende, Çin'in yaptığı devalüasyonun Türkiye'nin dış ticaret açığını artırabileceği ifade edildi.

Türkiye'nin ihracatında sorunların devam ettiğine işaret edilen bültende, ithalatın ihracata baskın geldiği kaydedildi.

Net turizm gelirinin ve doğrudan yabancı yatırımların azalmasının, yılın ilk 6 ayında cari açığın beklenenin üzerinde seyretmesine yolaçtığı aktarılan bültende, şu görüşlere yer verildi:

"Merkez Bankası pasif para politikaları izliyor ancak bankanın bu politikalarda duruma göre değişikliklere gidebileceğini düşünmekteyiz. Enflasyon hız kesmişse de hala hedeflenenin uzağında. TL'nin hızlı değer kaybı ve gidişatının öngörülememesi özellikle enflasyon, yatırım ve işletme bilançoları açısından ciddi kaygılar yaratmaktadır. Terör, döviz kuru artışı ve siyasi belirsizlik risklerinin birleştiği çoklu risk ortamında ekonomi, kamu yönetimi gündeminin ancak alt sıralarında yer bulabiliyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tisk Aylık Ekonomi Bülteni Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement