Tkdk'dan Trabzon'da İki Projeye Destek - Son Dakika
Yerel

Tkdk'dan Trabzon'da İki Projeye Destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğüne 11. çağrı döneminde proje sunan iki şirket ile hibe sözleşmesi imzalandı.

20.03.2014 17:54

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğüne 11. çağrı döneminde proje sunan iki şirket ile hibe sözleşmesi imzalandı.

Kırsal turizm başlığından proje sunan Z-R İnşaat Turizm Hafriyat Nakliyat ve Ticaret Ltd. Şti ile 831 bin 942,51 lira, süt üreten tarımsal işletmeler başlığından proje sunan Trabzon Yatırım Hayvancılık Süt Mamulleri Sanayi ve Ticaret AŞ ile bir milyon 173 bin 511,56 lira tutarında olmak üzere 2 milyon 5 bin 454,07 lira hibe sözleşmesi imzalandı.

İmzalanan hibe sözleşmelerinde kırsal turizmde hibe oranı yüzde 50 olurken süt üreten tarımsal işletmelerde hibe oranı yüzde 55 olarak gerçekleşti.

Sözleşme imzalama töreninde konuşan TKDK Trabzon İl Koordinatörü Vekili Şeref Kabaoğlu, iki başvuru sahibi ile daha sözleşme imzaladıklarını belirterek, bunların biri Sürmene'de yapılan 48 başlık süt üretim tesisi projesi iken, diğerinin Şalpazarı'nda yapılan kırsal turizm tesisi projesi olduğunu söyledi.

Kabaoğlu, Trabzon TKDK olarak yatırımcıların projelerini desteklediklerini ifade ederek, bunun Trabzon ekonomisine önemli bir katma değer sağladığını, bölgedeki istihdamı artırdığını ve göçün engellenmesinde önemli rol oynadığını kaydetti. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tkdk'dan Trabzon'da İki Projeye Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement