TMMOB Makina Mühendisleri Odası Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Açıklaması

"Hane halkı geliri belirli bir düzeyin altında kalan ailelere ayda 250 kilovatsaat elektrik ve yılda bin 500 metreküp doğalgaz, kamu tarafından bedelsiz olarak sağlanmalı"

01.10.2014 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TMMOB Makina Mühendisleri Odasınca, hane halkı geliri belirli bir düzeyin altında kalan ailelere ayda 250 kilovatsaat elektrik ve yılda bin 500 metreküp doğalgazın kamu tarafından bedelsiz olarak sağanması gerektiği bildirildi.

Oda'nın yönetim kurulu adına yapılan açıklamada, son fiyat artışı ile konutlarda doğalgaz metreküp fiyatının Ankara ve İstanbul'da 1,18-1,20 lira düzeyine yükseleceği ifade edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, söz konusu artışın 3 ay süreyle geçerli olacağını söylemesinin, ocak ayında yapılacak yeni zamların habercisi olduğu belirtilen açıklamada, AK Parti hükümetleri döneminde doğalgaz fiyatının konutlarda yüzde 355 arttığı kaydedildi.

Elektrik ve doğalgaza yapılan zamların, bu enerji girdilerini kullanan tüm sektörlerde yeni fiyat artışlarına da neden olacağı ve enflasyonu daha da artıracağı savunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hızla yükselen enerji fiyatları nedeniyle yoksul ve düşük gelirli grupların temel ve çağdaş bir insan hakkı olan enerjiden yararlanma olanaklarının yok olduğu gözönüne alınarak, hane halkı geliri belirli bir düzeyin altında kalan ailelere ayda 250 kilovatsaat elektrik ve yılda bin 500 metreküp doğalgaz, kamu tarafından bedelsiz olarak sağlanmalıdır. Ayrıca, doğalgaz ve elektrikte KDV yüzde 18'den yüzde 1'e düşürülmeli, doğalgazdaki ÖTV kaldırılmalı, elektrik faturalarını artıran tarife düzenlemeleri iptal edilmelidir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TMMOB Makina Mühendisleri Odası Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement