Tokat Batmanlı Doğan'ın Hedefi Dünya Şampiyonluğu - Son Dakika
Spor

Tokat Batmanlı Doğan'ın Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Tokat Batmanlı Doğan\'ın Hedefi Dünya Şampiyonluğu

tokat Batmanlı Doğan'ın hedefi dünya şampiyonluğuBatmanlı Doğan'ın hedefi dünya şampiyonluğu BATMAN'da okul arkadaşlarına özenerek güreşe başlayan ve daha sonra katıldığı ilk uluslararası turnuvada Avrupa ikincisi olan 16 yaşındaki Doğan Kara hedefinin Avrupa ve dünya şampiyonu olarak İstiklal marşını okutmak olduğunu söyledi.

02.02.2016 15:08

tokat Batmanlı Doğan'ın hedefi dünya şampiyonluğuBatmanlı Doğan'ın hedefi dünya şampiyonluğu

BATMAN'da okul arkadaşlarına özenerek güreşe başlayan ve daha sonra katıldığı ilk uluslararası turnuvada Avrupa ikincisi olan 16 yaşındaki Doğan Kara hedefinin Avrupa ve dünya şampiyonu olarak İstiklal marşını okutmak olduğunu söyledi.

Türkiye Güreş Federasyonu 2016 yılı faaliyet programında yer alan, Yıldızlar Serbest Güreş Milli Takımı hazırlık kampı Tokat'ta sürüyor. Ulusal ve uluslararası şampiyonalar öncesinde hazırlıklarını sürdüren 61 kişilik milli takım kafilesi, uluslararası standartlara sahip güreş antrenman ve kondisyon salonunda çalışmalarını sürdürüyor. Hazırlık kampını Türkiye Güreş Federasyonu Serbest Güreş As Başkanı Serdar Cinkılıç da ziyaret etti. Cinkılıç, kampa katılan sporcuların Avrupa'da ve dünyada derece yapan sporcular olduğunu söyleyerek, "Türkiye'nin en seçkinleri bizimle. Tokat'ta ilk kamp oluyor. Bundan sonra devamlı olması açısından elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz" dedi.

AİLESİ KARŞI ÇIKTI

Kampın en başarılı sporcularından biri ise Batman Petrolspor Kulübünün Milli Güreşçisi Doğan Kara. Batman'da Mehmet Zeki-Hanım Kara çiftinin 10 çocuklarından en küçüğü olan Doğan Kara, 16 Mayıs İlköğretim Okulu'nda arkadaşlarının güreş antrenmanına gitmesine merak sararak güreşe başladı. Ancak ailesi bu sporun kulaklarının kırılmasına neden olduğunu belirterek güreşi bırakmasını istedi. Fakat bir süre ailesinden izinsiz antrenmanlara giden Doğan kara, ilk senesinde milli takıma seçildi. Geçtiğimiz yıl Sırbistan'da yapılan Avrupa Şampiyonası'na katılan Doğan Kara, 42 kiloda Avrupa Şampiyonası'nda ikinci oldu. Kara'nın şimdiye hedefi ise hem Avrupa hem de dünya şampiyonu olmak.

"DERECELERİM GELİNCE AİLEMDE SEVİNDİ"

Okulda arkadaşlarına heveslenerek güreşe başladığını söyleyen Doğan Kara, güreşi çok sevdiğini ve kendisine göre bir spor dalı olduğunu belirtti. Daha sonra çalışmalara başladığını kaydeden Doğan Kara, "Ailem ilk başta kulağım ve burnum kırılınca karşı çıktılar. Onlardan izinsiz antramanlara gittim, daha sonra onlar da alıştı. İlk 5 aylıkken Türkiye ikincisi oldum. Aynı zamanda başarılarım geldi ve Batman Petrolspor Kulübü bana destek oldu. Derecelerim gelince ailem de sevindi. Sonra milli takıma seçildim. Milli takımda Avrupa ikincisi, aynı zamanda Balkan şampiyonu oldum. Aynı zamanda iki senedir Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi olan Kahramanmaraş'ta antrenmanlarımı sürdürüyorum. Ben yetiştirdikleri için tüm hocalarıma teşekkür ediyorum" dedi.

"HEDEFİM BAYRAĞIMIZI EN ÜSTTE DALGALANDIRMAK"

Şimdiki hedefinin hem Avrupa hem de dünya şampiyonluğu olduğunu belirten Doğan Kara, "Hedefim bayrağımızı en üstte dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı okutmak olacaktır. Ayrıca Taha Akgül gibi dünyanın en iyi güreşçisi olmak istiyorum. Batman'dan böyle bir büyük güreşçinin çıkmasını istiyorum. Daha önce Batman'dan dünya şampiyonu yoktu. Onun için ben dünyanın en iyi güreşçisi olup hem ülkemi hem de ilimi temsil etmek istiyorum. Ayrıca Batman'da arkadaşlarımın sporla buluşmalarını istiyorum. Çünkü spor kardeşliktir. Aynı zamanda devletimizin tüm imkanlarını görme şansını yakalıyoruz" diye konuştu.

Kahramanmaraş'ta Necip Fazıl Temel Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi olan Doğan Kara, milli takım antrenörlerinin de dikkatini çekiyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Tokat Batmanlı Doğan'ın Hedefi Dünya Şampiyonluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement