Topbaş, Uluslararası Vuslat Derneği'nin Toplantısına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Topbaş, Uluslararası Vuslat Derneği'nin Toplantısına Katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dünyada, katliamlar nedeniyle insanlığın ölme noktasına geldiğini ifade ederek, zulmün ve acıların en kısa sürede bitmesi temennisinde bulundu.

16.01.2016 15:06

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dünyada, katliamlar nedeniyle insanlığın ölme noktasına geldiğini ifade ederek, zulmün ve acıların en kısa sürede bitmesi temennisinde bulundu.

Topbaş, Uluslararası Vuslat Derneği'nin etkinliğinde "Gelenekten Geleceğe" konulu konferans verdi. Uluslararası Vuslat Platformu Başkanı Hamza Cebeci'nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katıldı.

İstanbul'da yapılan yatırım ve hizmetleri anlatan Topbaş, sığınmacılar ve turistlerle şehrin nüfusunun 17 milyonu aştığını söyledi. İstanbul'un konum itibariyle dünyanın merkezi olduğunu, yapılan yatırımlarla bu kavramı güçlendirdiklerini aktaran Topbaş, siyaseti icraatlarıyla yapmaya özen gösterdiklerini ifade etti.

Geçmişten gelen plansızlığı ve göç dalgalarını aşmak için şehri planlı hale getirmeye özen gösterdiklerini anlatan Topbaş, İstanbul'un bu yıl 36,5 milyar lira konsolide bütçeyle 16,5 milyar lira yatırım yapan bir şehir haline geldiğini vurguladı.

Kadir Topbaş, 12 yılda İstanbul'a 69,5 milyar lira yatırım yaptıklarını dile getirerek, şehrin toplu ulaşım sistemlerini geliştirdiklerini hatırlattı. Kentte 2004'te 44 kilometre olan raylı sistemleri 145 kilometreye çıkardıklarını aktaran Topbaş, 120 kilometre metro inşaatının devam ettiğini, 200 kilometrelik raylı sistemin de ihale aşamasına geldiğini anlattı. Topbaş, kente 300'ün üzerinde kavşak yaptıklarını aktardı.

Birçok dereyi ıslah ettiklerinin altını çizen Topbaş, Kurbağalıdere'nin 2017'de yüzülebilir hale geleceğini söyledi.

Konuşmasında Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleşen terör saldırısına da değinen Topbaş, "Dünyada, katliamlar nedeniyle insanlık ölme noktasına geldi, bu zulmün ve acıların en kısa sürede bitmesini diliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Topbaş, Uluslararası Vuslat Derneği'nin Toplantısına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement