Toplu Taşıma Sürücülerine Uyuşturucu Testi - Son Dakika
Yerel

Toplu Taşıma Sürücülerine Uyuşturucu Testi

Adana'daki toplu taşıma sürücülerinin uyuşturucu testinden geçirileceği, bu testi geçtiklerine dair belge sunamayan sürücülerin toplu taşıma araçlarında görev yapmalarına izin verilmeyeceği bildirildi.

20.11.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'daki toplu taşıma sürücülerinin uyuşturucu testinden geçirileceği, bu testi geçtiklerine dair belge sunamayan sürücülerin toplu taşıma araçlarında görev yapmalarına izin verilmeyeceği bildirildi.

Adana Ticaret Odasından (ATO) yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat'ta tecavüz girişimine direndiği için öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayetinin ardından böyle bir olayın tekrar yaşanmaması için önlemlerin sürdüğünü ifade etti.

Sözütek, Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezince 20 Mayıs 2015 tarihinde "Toplu taşıma araç sürücülerinden tam teşekküllü hastanelerden uyuşturucu kullanmadığına dair belge istenmesine ve bu belgeyi getirmeyen sürücülerin toplu taşıma aracı kullanmalarına izin verilmemesine ve şoför uygunluk belgesi düzenlenmemesine" ilişkin karar alındığını belirtti.

Sözütek, Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca da AESOB'a gönderilen 1 6 Ekim 2015 tarihli yazıda, Minibüsçüler Odası, Şoförler ve Nakliyeciler Odası, Servisçiler Odası ile Özel Halk Otobüsleri Odasına bağlı şoförler ve araç sahiplerinin uyuşturucu kullanmadıklarına ilişkin belge almaları için Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesine sevk edilmelerinin istendiğini kaydetti.

Söz konusu kararlar gereğince üyeleri bilgilendirdikten sonra bu kapsamda yer alan araç sahipleri ve toplu taşıma araçları sürücülerini, uyuşturucu testi yapılmasına ilişkin kendilerine verdikleri kapalı zarflarla ilgili hastaneye yönlendirmeye başladıklarını aktaran Sözütek, şu değerlendirmede bulundu:

"İlgili hastane tarafından rapor sonucu pozitif olan araç sürücüleri hakkında, 'kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanma' suçundan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunularak haklarında işlem yapılacağını da öğrendik. Türkiye'yi derinden sarsan Özgecan Aslan cinayetinin ardından böyle bir olayın tekrarlanmaması için araçlarda kamera kullanımı zorunluluğu dahil birçok yeniliği hayata geçirdik. Öğrencilerimizin ve toplu taşımadan yararlanan vatandaşlarımızın güvenliği için toplu taşıma sürücülerinin uyuşturucunun yanında, her türlü psikolojik testlerden geçirilmelerini de onaylıyoruz."

"Uygulamayı destekliyoruz"

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de uygulamayı gönülden desteklediklerini bildirerek, şunları belirtti:

"Odamıza bağlı olan ulaşım sektöründeki üyelerimizin de bu şartı derhal yerine getirmeleri için girişimlerde bulunacağız ve konunun yakın takipçisi olacağız. Özgecan evladımızın kaybından dolayı duyduğumuz üzüntüyü anlatmaya kelimeler bile yeterli değil. Kadın ve çocuklarımızın bu tür saldırıları tekrar yaşamaması için yasal çerçeveler dahilinde bu gibi önlemlerin alınmasını ve evlatlarımıza huzurlu yaşayacağı bir ortam sağlanmasına yönelik tüm çabaları alkışlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Toplu Taşıma Sürücülerine Uyuşturucu Testi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement