Toplum Ruh Sağlığı ve Madde Bağımlılığının Tedavisi" Semineri - Son Dakika
Güncel

Toplum Ruh Sağlığı ve Madde Bağımlılığının Tedavisi" Semineri

Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği Eğitim Hizmetleri Birimi'nce Sakarya Muhtarlar Derneğine bağlı muhtarlara, "Toplum ruh sağlığı ve madde bağımlılığının tedavisi" semineri verildi.

20.03.2016 15:01

Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği Eğitim Hizmetleri Birimi'nce Sakarya Muhtarlar Derneğine bağlı muhtarlara, "Toplum ruh sağlığı ve madde bağımlılığının tedavisi" semineri verildi.

KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam, seminerde yaptığı konuşmada, madde bağımlılığı konusunun ülkede sağlıklı nesillerin yetişmesi açısından son derece önemli bir mevzu olduğunu söyledi.

Bu konuda ilde Valilik başta olmak üzere ilgili kurumların canla başla çalıştığını ifade eden Sağlam, muhtarların vatandaşları bilgilendirmesinin önemine değindi.

Sağlam, uyuşturucuyla mücadelede mahallerinde önder kişiler olan muhtarların büyük önem taşıdığını belirterek, "Hiçbirimizin yaşanan bu durum karşısında 'Bana ne!' deme lüksü yok. Muhtarlarımız mahallelerine hakim olan insanlar. Bu yüzden madde bağımlığına karşı mücadelede sizlere büyük görev düşüyor. Genç nesillerin madde bağımlılığına karşı bilinçli olması ve korunması önce ailelerinden başlıyor. Sonra bulundukları çevrenin bilinçli ve güvende olması gerekiyor. Muhtarlarımız bu yönde mahallerinde önder kişiler olarak devletimizin ilgili kurumlarını olası olumsuz durumlara karşı bilgilendirmeli. Bu sayede zehir tacirleri ellerini kollarını sallayarak evlatlarımızı bizlerden alıp zehrin pençesine atamaz." diye konuştu.

Madde bağımlılığının pençesine düşmüş insanlara yardım etmek ve onları yeniden hayata bağlamak için Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SÜEAH) Korucuk Kampüsü Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkeziin (AMATEM) kurduğunu hatırlatan Sağlam, "Bu merkezde güzel sonuçlar alınıyor. Sentetik uyuşturucudan birçok bağımlılık yapan maddeye kadar bu illetlerin pençesine düşen insanlar burada şifa buluyor ancak hayata yeniden başlarken yine eski çevre ve arkadaşlarıyla bir araya gelenler yeniden madde bağımlısı olabiliyor. Bu durumu önlemek için toplumsal duyarlılığın artması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Sağlam'ın ardından TRSM Sorumlu Hekimi Psikiyatri Uzmanı Serkan Bilgiç ve AMATEM Sorumlu Hekimi Uzman Dr. Ahmet Bülent Yazıcı muhtarları yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirdi.

Seminere, Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem ve dernek üyesi muhtarlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Toplum Ruh Sağlığı ve Madde Bağımlılığının Tedavisi' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement