Toroslar Bocce Takımı, Şampiyonluk Kupalarını Başkan Tuna'ya Hediye Etti - Son Dakika
Yerel

Toroslar Bocce Takımı, Şampiyonluk Kupalarını Başkan Tuna'ya Hediye Etti

Toroslar Bocce Takımı, Şampiyonluk Kupalarını Başkan Tuna\'ya Hediye Etti

Toroslar Belediyesi Bocce Takımı, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı ziyaret ederek, şampiyonluk kupalarını hediye etti.

07.06.2016 14:52

Toroslar Belediyesi Bocce Takımı, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'yı ziyaret ederek, şampiyonluk kupalarını hediye etti.

Başarılı sporcular, 4-7 Mayıs tarihlerinde Antalya- Kemer'de düzenlenen Bocce Yıldızlar-Gençler-Büyükler Şampiyonası ile 20-22 Mayıs tarihlerinde Ankara- Kazan'da yapılan Türkiye Bocce Şampiyonasında iki birincilik ve iki üçüncülük elde ederek, madalya koleksiyonlarına yenilerini ekledi. Şampiyona dönüşü Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'yı makamında ziyaret eden takım, kazandıkları kupayı Tuna'ya hediye etti. Ziyaret sırasında, spora ve sporcuya sunduğu desteklerinden dolayı Tuna'ya teşekkür eden Bocce Takımı Antrenörü Niyazi Kutlay, bu desteğin sonucunda katıldıkları her müsabakadan madalya ile döndüklerini vurguladı. Tuna'ya takımın başarılarından bahseden Kutlay, "Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu'nun Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlendiği ve 700 sporcunun katıldığı Bocce Yıldızlar-Gençler-Büyükler Şampiyonasında Mersin'i temsil eden sporcularımızdan Başak Çalış, gençler altın nokta kategorisinde Türkiye şampiyonu ve aynı zamanda 41 sayı ile kadınlar Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu. Toroslar'a ikinci Türkiye şampiyonluğunu Ankara-Kazan'da yapılan Türkiye Bocce Şampiyonasında Mehmet Can Yakın getirdi. Kadınlarda da sporcularımız Aybüke Daşdemir ve Başak Çalış ikilisi Türkiye 3'üncülüğü elde etti" dedi.

2015 sezonunda yapılan Dünya Kupasına 2 sporcu gönderdiklerini ve kulüpler bazında başarılarının 2016 yılında da devam ettiğinin bilgisini veren Kutlay, "Bocce 1. Ligini üçüncü sırada tamamladık. Aynı zamanda bütün sporcularımız, milli takıma davet edildi. Allah izin verirse 18 Temmuz'da Ankara'da yapılacak Milli Takım seçmelerine katılacağız. Dünya ve Avrupa şampiyonalarında yarışacak sporcularımız, inşallah yine bizim kulübümüzün sporcuları olacak. Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Hamit Tuna'nın spora ve sporcuya yaptığı yatırımların karşılığı, Türkiye Şampiyonlukları ve Milli Takımımıza sporcu vererek alınmıştır" diye konuştu.

Bocce takımının elde ettiği başarılarla gurur duyduklarını belirten Başkan Tuna ise takımın bundan sonraki şampiyonalarda da Toroslar'ı ve Mersin'i en iyi şekilde temsil edeceğine inandıklarını kaydetti. Spora ve sporcuya sundukları yatırımların karşılığını en iyi şekilde görmenin mutluluğunu yaşadıklarını da belirten Tuna, "Toroslar Belediyesi Spor Kulübü bünyemizde 4 yıl önce oluşturduğumuz bocce takımımızda sporcularımız, yeteneklerini sahaya en güzel şekilde yansıtıyorlar. Türkiye genelinde ulusal başarılar elde ediyorlar. Spora ve sporcuya yaptığımız destek ve katkılarımızın verimi ve sonucu bu. Amacımız, Türk sporuna her branşta sporcu kazandırmaktır. Boccede de sporcularımız, milli takıma seçilerek ülkemizi uluslararası düzeyde temsil ediyorlar. Aynı zamanda kadınlar kategorisinde de önemli dereceler elde ederek, milli takıma davet edildiler. Bu başarıları yakalayan tüm sporcularımıza antrenörümüz Niyazi Kutlay'ın nezdinde teşekkür ediyorum. Bu bir ekip işidir. Ekibi de çok güzel kurduğumuzu düşünüyorum" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toroslar Bocce Takımı, Şampiyonluk Kupalarını Başkan Tuna'ya Hediye Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement