Torununun Öldüren Anneanne: Bıçağı Korkutmak İçin Salladım - Son Dakika
Güncel

Torununun Öldüren Anneanne: Bıçağı Korkutmak İçin Salladım

Bursa'da, torununun sevgilisi Aykut Gültekin'i, bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Hanife Akman hakim karşısına çıktı.

10.04.2014 11:52  Güncelleme: 10:28

Bursa'da, lise öğrencisi torunu N.K.'nin (17) sevgilisi Aykut Gültekin'i (23), bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Hanife Akman (65) ilk kez hakim karşısına çıktı. Verdiği ifadede torununu kaçırıp, ilişkiye giren Aykut Gültekin'in evlerine gelip kendilerine tehdit ettiğini anlatan Hanife Akman, "Elimdeki bıçağı onu korkutmak için rastgele salladım. Amacım öldürmek değildi" dedi. Merkez Yıldırım İlçesi Zümürevler Mahallesi'nde geçtiğimiz Ocak ayında meydana gelen olayda Hanife Akman, torunu N.K.'yi kendi isteği ile kaçıran Aykut Gültekin'i bıçaklayarak öldürmekten tutuklandı.

Hakkında Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Hanife Akman'ın yargılanmasına başlandı. Torunu N.K.'nin, üç evlilik yapan kızı Fikriye Özkan'ın ilk evliliğinden dünyaya geldiğini belirten Hanife Akman, "Kızım Fikriye, yaptığı son evliliğinde de hayal kırıklığı yaşadı. Son günlerde benim evde kalıyordu. Kızımın ilk eşinden dünyaya gelen N.K. ise sürekli yanımdaydı. Ona ben bakıyordum. Torunum cinayetten bir süre önce eve gelmedi. Yaptığımız araştırmada, kuaförlük yapan Aykut Gültekin ile kaçtığını öğrendim. Şikayetçi olduk. Balıkesir'in Erdek ilçesinde tatil yaparken yakalandılar. Torunumu bize teslim ettiler. N.K. bana, Aykut'un kendisini kirlettiğini söyledi. Çok üzüldüm. Olay günü evde oturuyorduk. Çalan kapıyı kızım ve torunum açtı. Bir süre sonra küfür ve bağrışma duydum. Kapıya gidince Aykut'u gördüm. 'Sen torumunumdan hala ne istiyorsun' diyerek ona bağırdım. O ise bize ve torumuna küfürler söylüyordu. Ayrıca ayağı ile kapıyı kapatmamızı engelledi. Bir ara elini beline getirdi. Sanki bir şey çıkartacakmış gibi. Bende sinirlenip mutfaktan ekmek bıçağını alıp rastgele salladım. Amacım onu korkutmaktı. Bıçağın kendisine isabet edip etmediğini bilmiyorum" dedi. Mahkemede dinlenen N.K., Aykut Gültekin ile kendi isteğiyle kaçtığını evlenmelerine ise annanesinin karşı çıktığını söyledi. Olay günü Aykut'un evlerine geldiğini anlatan N.K., "Kendisi anneme, benimle görüşmek istediğini aksi halde evi başımıza yıkacağını söyledi. Tartışmayı duyan anneannem bıçağı alarak daire kapısına çıktı. Bu sırada kapının kapanmasını engelleyen Aykut, 'Ya onunla görüşürüm veya N.K. ile ilişkiye girdiğim gibi sizinle de girerim' diyerek bağırdı. Ardından anneannem bıçağı alarak salladı.Aykut bir iki adım attıktan sonra yere düştü" diye konuştu. Duruşmada söz alan öldürülen Aykut Gültekin'in annesi Nebahat Gültekin, "Oğlum ile N.K. anlaşarak kaçtılar. 15 gün boyunca İstanbul ve Erdek'te kaldılar. Sonra yakalandılar. Olaydan üç gün önce oğlum ile N.K. bize geldi. Ardından N.K.nin annesi Filiz Özkan da geldi. Kendisi, kızının oğlum ile evlenmesine izin vereceğini söyledi. Bunu birlikte gittiğimiz Çocuk Şubesi'ndeki polislere de bildirdi. Ardından oğlum Uludağ'da çalışmaya gidecekti. Evlenceği N.K. ile son kez konuşmak için evine gitti. Burada yavrumu öldürdüler. Söyledikleri gibi gerginlik yaşandıysa neden polis çağırmadılar. Onlardan şikayetçiyim" dedi. Yargılama ileri bir tarihe ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Torununun Öldüren Anneanne: Bıçağı Korkutmak İçin Salladım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement