Trabzon Alman Ordusu Trabzon Aktarma Üssünü Kapatıyor - Son Dakika
Güncel

Trabzon Alman Ordusu Trabzon Aktarma Üssünü Kapatıyor

Trabzon Alman Ordusu Trabzon Aktarma Üssünü Kapatıyor

Afganistan'dan çekilen Alman ordusunun aktarma üssü olarak kullandığı Trabzon'daki faaliyetlerinin Mart ayında tamamen sona ereceği açıklandı.

21.01.2015 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'dan çekilen Alman ordusunun aktarma üssü olarak kullandığı Trabzon'daki faaliyetlerinin Mart ayında tamamen sona ereceği açıklandı.

Trabzon Limanı'ndaki son araçların gemiye yüklenmesi için düzenlenen törende konuşan Almanya Müşterek Üsler ve Destek Komutanlığı Müfettişi Koramiral Manfred Nielson, 19 Nisan 2013'te iki ülke arasında varılan mutabakatın ardından Trabzon Limanı'ndaki Lojistik Aktarma Üssü'nün faaliyete girdiğini hatırlatarak, 'O tarihten bu yana Afganistan'dan Antonov tipi kargo uçaklarıyla tam 191 sefer gerçekleştirildi. Bu seferlerle Trabzon'a getirilen 68'i Belçika ordusuna ait toplam 1008 askeri araç, 375 konteynır, 105 nakliye konteynırı olmak üzere toplam 14 bin 338 ton malzeme gruplandırıldı, bakımları yapıldı ve gidecekleri birliklere göre yeniden yapılandırıldı. 3 aylık gruplar halinde 800 Alman askeri burada görev yaptı. Buradan hareket eden 5 büyük Ro-Ro gemisiyle malzemeler ve askeri araçlar Almanya'ya gönderildi' dedi.

Koramiral Manfred Nielson, 12 Şubat'ta tüm Alman askerlerin Trabzon'u terk edeceğini, üssün ise gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından 31 Mart 2015 tarihi itibarıyla lağvedileceğini söyledi. Nielson, 'Burada ön çalışmalar dahil geçen 3 yıl içinde hiçbir sorunla karşılaşmadık. Hiçbir açıdan kendimizi burada yabancı hissetmedik. Askerlerime Türk halkı çok yardımcı oldu. Bu operasyonun başından bu yana bizden desteğini esirgeyemeyen Türk yetkililere teşekkür ederiz' diye konuştu.

Daha sonra limandaki son askeri araçlar da Ro-Ro gemisine yüklendi. Geminin bugün akşam saatlerinde Almanya'ya hareket etmesi bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon Alman Ordusu Trabzon Aktarma Üssünü Kapatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement