Trabzon'da Yollar Yenileniyor - Son Dakika
Yerel

Trabzon'da Yollar Yenileniyor

Trabzon\'da Yollar Yenileniyor

Trabzon'da yol yapım çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

18.08.2014 17:06  Güncelleme: 10:05

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kentte 23,7 kilometre uzunluğundaki Kanuni Bulvarı'nda yol yapım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Trabzon'u dünya kenti haline getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Gümrükçüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"81 il içerisinde yaşanılabilirlik kriteri olarak dördüncü sırada, belediyecilik hizmetleri yönünden ikinci sırada yerini almış olan, 2013'te Türkiye'nin en temiz ili seçilen Trabzon'umuzu geliştirmek için bir dev proje olan Kanuni Bulvarı'nı, Karayolları Genel Müdürlüğümüzün finansmanı, Ulaştırma Bakanlığımızın katkıları ile birlikte sürdürmekteyiz. Kanuni Bulvarı'nın şuanda yapımına başlanmamış olan tüneli yoktur. Kanuni Bulvarı üç şerit gidişi gelişi, on bir köprülü kavşağı ve dört hemzemin kavşağı ile dev bir projedir. Şu anda Beşirli tünelleri, Akyazı tünelleri, Bahçecik tünelleri ve Boztepe tünellerinin inşaatı sürmekte olan bu yolun gövdesi artık ortaya çıkmaya başlamıştır."

Gümrükçüoğlu, yapımı devam etmekte olan Erdoğdu yolu ile Uğurlu- Karşıyaka yolunun yanı sıra Zigana Dağı'nda yapılacak olan 12 kilo metrelik tünel hakkında da bilgilendirmede bulunarak şunları kaydetti:

"Erdoğdu yolunda çalışmalarımızı harfiyen devam ettirmekteyiz. Zaten yarısı şu an kullanıma açılmış durumdadır. Uğurlu-Karşıya yolunda bir takım hukuki ve istimlak problemlerinden dolayı yavaşlama oldu. Bu problemlerin çözülmesiyle birlikte çalışmalarımızı büyük hızla sürdüreceğiz. Muhtemelen önümüzdeki yılın sonunda bu yolu bitireceğiz. Bunlara ek olarak yine Sayın Başbakanımızın, şimdiki Sayın Cumhurbaşkanımızın Trabzon'a geldiğinde vaat ettiği şekliyle 12 kilometrelik Zigana tünelinin bütün projeleri tamamlanmıştır. Ulaştırma Bakanlığımızın, Karayolları Genel Müdürlüğümüzün özverisi ile birlikte önümüzdeki yılki programa yerleştirilmiş olacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trabzon'da Yollar Yenileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement