Trabzon'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Trabzon'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Trabzon'lular Kültür ve Yardımlaşma Derneğince düzenlenen Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümüne katıldı.

23.02.2015 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Trabzon'lular Kültür ve Yardımlaşma Derneğince düzenlenen Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümüne katıldı.

Bursa Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği başkanı Bekir Akyıldız tarafından karşılanan Vali Karaloğlu burada yaptığı konuşmada, bir komşunuz olarak Karadeniz'in kıvrak zekalı insanlarıyla beraber olduğum için onur duyuyorum dedi.

Bir Karadenizli olarak, kurtuluş coşkusuna ortak olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Karaloğlu şöyle konuştu:

"Fatih'in fethettiği, Yavuz'un yönettiği, Kanuni'nin doğup büyüdüğü, Evliya Çelebi'nin 'Tuğra Bozan' diye isimlendirdiği Karadeniz'in güzel ili Trabzon'un, güzel insanları. Sevgili Trabzonlular sizin güzel bir lafınız var 'bize her yer Trabzon' Bu laf çok tesadüfi söylenmiş bir laf değil. Çünkü Trabzonlu gittiği her yere kendi kültürünü, kendi geleneğini, çalışkanlığını ve vatan severliğini götürür de onun için, bize her yer Trabzon diyorsunuz. Birinci Dünya Savaşından sonra ülkemizin bazı bölgeleri işgal edilmiştir. İşte onlardan bir tanesi de Doğu Karadeniz bölgemizdi. Doğu Karadeniz'in vatansever insanları, genciyle, yaşlısıyla, erkeği ile, kadınıyla vatanlarını savundular mücadele ettiler ve 2 yıllık bir sürede Ruslar geri çekilmek zorunda kaldılar. Trabzon, Rize, Artvin 'Vatan Toprağı' olarak kalmaya devam etti. İşte biz bugün o coşkunun devamını kutluyoruz. Bu salonda bu akşam, Kurtuluş Savaşında Şehit olan bütün Şehitlerimizi hürmet ve minnetle anarken tekrar Kurtuluş coşkunuza ortak olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade ediyor, hepinize hayırlı akşamlar diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trabzon'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement