Transdinyester Görüşmeleri Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Transdinyester Görüşmeleri Ertelendi

AGİT, 10-11 Nisan'da Viyana'da yapılması kararlaştırılan Transdinyester görüşmelerinin ertelendiğini duyurdu.

09.04.2014 00:54  Güncelleme: 08:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Transdinyester Çözüm Süreci Özel Temsilcisi Büyükelçi Radojko Bogojeviç, 10-11 Nisan'da Viyana'da yapılması kararlaştırılan Transdinyester görüşmelerinin ertelendiğini duyurdu.

Bogojeviç, yazılı açıklamasında, 5+2 formatında yapılan Transdinyester görüşmelerinin en kısa sürede gerçekleştirileceğini söyledi. Görüşmelerin neden ertelendiğini belirtmeyen Bogojeviç, "Gelecek turun yeni zamanını bekliyoruz. Tarafların, Dinyester nehrinin her iki yakasındaki insanların günlük yaşamını engelleyen bu sorunun çözülmesi için çalışmaya devam etme ve en kısa sürede yeniden görüşme isteklerini ifade etmelerini memnuniyetle karşılıyorum" ifadesini kullandı.

Transdinyester sorunun çözümüne ilişkin birinci tur müzakereler, 27- 28 Şubat'ta Viyana'da düzenlenmişti. İkinci tur müzakerelerin ise 10-11 Nisan'da yapılması kararlaştırılmıştı.

AGİT bünyesinde 5+2 formatında gerçekleşen görüşmelere Transdinyester, Moldova, Rusya, Ukrayna, ABD (5) ile AGİT ve AB temsilcileri katılıyor. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Transdinyester Görüşmeleri Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement