Tüketici Hakları Derneği'nden Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Tüketici Hakları Derneği'nden Bilgilendirme Toplantısı

Tüketici Hakları Derneği\'nden Bilgilendirme Toplantısı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Tüketici Hakları Derneği (THD) tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

24.01.2015 17:46

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Tüketici Hakları Derneği (THD) tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Genel Başkanı Turhan Çakar'ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda, bilinçli tüketicinin izlemesi gereken yollar konusunda bilgi verildi.

Yeni Mahalle Konağında düzenlenen 'Güç bilgide, örgütlü tüketicide' konulu toplantıda konuşan Genel Başkan Turhan Çakar, tüketici haklarına uygun bir üretim ve tüketim politikasını oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Çakar, Tüketici Hakları Derneği'nin amacının Türkiye'de güçlü, bağımsız ve etkin bir tüketici hareketi oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, "Bakanlıkların, kamu kurumlarının ve belediyelerin tüm görev ve sorumlulukları tüketiciye yöneliktir. Bu hareketin sonunda da evrensel kabul gören, Türkiye'nin de altına imza attığı 'Evrensel tüketici haklarına' uygun üretim ve tüketim politikalarının uygulamaya konmasını istiyoruz. Bu haklara uygun yasal düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Tükettiğimiz malları üreten firmalar, tüketici haklarına, çevreye ve emekçi haklarına uygun üretim yapıp devlete olan sorumluluklarını yerine getiriyorsa buna 'Etik üretim' diyoruz. Bunların kaç tanesini sorgulayıp mal alıyoruz? Bunları sorgularsak firma, tüketici haklarına uygun üretim yapar, emekçi haklarını korur, vergisini verir. Ülkede katma değer bırakır ve çevreyi kirletmez. Bundan tüm ülke, emekçisiyle ve tüketicisiyle yarar görür. Bilinçli tüketici, sorgulayan tüketicidir" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tüketici Hakları Derneği'nden Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement